­ Michael Greeve herhaalt Grote Prijs-winst in Exloo - KNHS

Michael Greeve herhaalt Grote Prijs-winst in Exloo

Geplaatst op 30 januari 2022 in Springen

Springruiter Michael Greeve (Veeningen) is na drie weken op herhaling gegaan in Exloo. Met zijn merrie Eurohill’s Fyolieta won Greeve wederom de tweesterren Grote Prijs. In de barrage kreeg hij concurrentie van vijf combinaties. Frank Schuttert eindigde met VDL Greatlight als tweede in de door VDL Stud gesponsorde hoofdrubriek van CSI Exloo.

CSI Exloo sprong in het gat dat ontstond na het afgelasten van Jumping Amsterdam dan normaliter dit weekend plaats zou vinden. De tweede editie van dit jaar leverde wederom een overwinning op voor Michael Greeve met de merrie Eurohill’s Fyolieta, die als voorlaatste starter in de barrage met zes combinaties, de snelste tijd realiseerde en daarbij foutloos bleef.
Greeve was daarbij 0.49 seconden sneller dan Frank Schuttert met de schimmel Greatlight VDL, waarmee de ruiter uit Ommen sinds kort een combinatie vormt. Ondanks hun prille samenwerking haalde Schuttert alles uit de kast om de hoofdprijs op te eisen, maar hij kwam net te kort.
Laatste starter Julia Houtzager-Kayser reed High Five nog sneller dan Greeve, dankzij een hele korte wending halverwege het parcours. Maar een springfout op de voorlaatste hindernis verwees de in Rouveen woonachtige Oostenrijkse naar de derde plaats. Een positie die ze drie weken geleden ook al bezette.

“Mooi”, is de eerste reactie van Greeve. “Er zaten er dit keer minder in de barrage dan drie weken geleden en de eerste drie maakten fouten. Ik had Frank Schuttert zien rijden en wist dat ik het sneller kon. Toch heb ik niet de laatste risico’s genomen. Ik wist dat Julia Houtzager sneller kon zijn, want zij heeft een snel paard. Ik koos ervoor om voor een snelle ronde te gaan en dat pakte goed uit na de fout van Julia.”
Over zijn paard Eurohill’s Fyolieta is Greeve vol lof. “Ze sprong drie weken geleden ook goed. Het gevoel is heel goed en dit is de bevestiging dat we op de goede weg zijn. Volgende week vertrekken we voor een aantal weken naar de tour in Spanje. Dan zal ze ook wel de overstap maken naar het 1.50m en het 1.55m.”

Greeve won eerder op de dag in Hippisch Centrum Exloo ook de eensterren Grote Prijs met zijn paard Keep It Cool SSS (v.Zirocco Blue VDL), waarbij de hindernissen een hoogte hadden van 1.30m/1.35m. “Dit is een zevenjarige die nog in opleiding is en een heel goed paard. De barrage liep ook gewoon zoals het moest. Mijn paarden zijn goed in vorm. Ja, dit was een goed weekend”, laat Greeve tevreden weten.

Uitslag VDL Stud Grote Prijs vanCSI2* Exloo, 1.45m
1. Michael Greeve (Veeningen), Eurohill’s Fyolieta (v.Carambole), 0 – 0, 32.87 sec
2. Frank Schuttert (Ommen), Greatlight VDL (v.Zirocco Blue VDL), 0 – 0, 33.36 sec
3. Julia Houtzager-Kayser (Oostenrijk), High Five (v.Toulon), 0 – 4, 32.49 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Michael Greeve en Eurohill's Fyolieta (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten