­ Missie Bram Chardon in Boedapest geslaagd - KNHS

Missie Bram Chardon in Boedapest geslaagd

Geplaatst op 04 september 2022 in Mennen & para

Vierspanrijder Bram Chardon (Den Hoorn ZH) ging naar Boedapest om nog de nodige wereldbekerkwalificatiepunten te verdienen en scherp te blijven richting het WK. In die missie is de TeamNL-rijder ruimschoots geslaagd, want Chardon won alle onderdelen van de wereldbekerkwalificatiewedstrijd in het Kincsem Park. Hij is nu verzekerd van genoeg punten om in het najaar van start te mogen gaan in de strijd om de Wereldbeker.

Bram Chardon begon dit seizoen wat later met zijn buitenwedstrijden, daarom stond hij eind augustus met drie meetellende kwalificatiewedstrijden op de zevende plaats in het tussenklassement. Ondanks zijn overwinning in Beekbergen was rekenmeester Chardon er niet gerust op dat hij voldoende punten achter zijn naam had. Daarom verscheen hij drie weken voor aanvang van het WK in Pratoni del Vivaro nog aan de start van de wedstrijd in Hongarije.

Goede vorm
Met de vorm van de kersverse Nederlands kampioen lijkt het goed te zitten. Chardon won de dressuur met een score van 72,4%, goed voor 44.12 strafpunten. Vier van de vijf juryleden plaatsten Chardon op de eerste plek. In de marathon klokte Bram in zes van de zeven hindernissen de snelste tijd, waardoor hij de leidende positie in het klassement behield. Vandaag maakte Bram het karwei af door in de vaardigheid slechts één balletje van de kegels af te rijden en wat tijdfouten te accepteren. Een klinkende overwinning was een feit en Bram Chardon kan met het volle pond wereldbekerpunten huiswaarts keren.

Uitslag:
1. Bram Chardon (Den Hoorn ZH) – 159.03 strafpunten
2. Zoltán Lázár (HUN) – 181.66
3. Jószef Dobrovitz (HUN) – 186.06

Klik hier voor de volledig uitslag van de wedstrijd in Boedapest.

Ander Nieuws

  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
    TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg