­ Mooie sport op KNHS Eventing kampioenschap - KNHS

Mooie sport op KNHS Eventing kampioenschap

Geplaatst op 06 augustus 2022 in Eventing

Op de fraaie terreinen rondom manege Beukers in Oudkarspel werd dit weekend gestreden om het KNHS Eventing kampioenschap voor paarden in de klassen L, M en Z. Met ruim 100 deelnemers was de belangstelling voor de nationale titelstrijd groot. In de Z-klasse won Maartje Siemons, Chantal Megchelenbrink veroverde de titel in de klasse M en Sanne van Rooten versloeg 60 concurrenten in de L-klasse.

Bekroning op goed seizoen 
De 25-jarige Maartje Siemans reed in de Z-klasse een sterke wedstrijd met haar tienjarige ruin Harly (v. Baltic VDL). Met een dressuurscore van 30.9 stond ze na het eerste onderdeel op de tweede plaats van het kampioenschap achter Renske de Bruin. Door een foutloze springproef en cross klom ze op naar de hoogste trede van het podium. Een bekroning op een goed seizoen, waarin de combinatie al drie CCI2*-wedstrijden uitreed en waarin ze twee keer in de prijzen zat.  

Megchelenbrink op herhaling 
In de klasse M zorgde de cross voor de nodige verschuivingen in het klassement, want niemand wist foutloos en binnen de tijd over de streep te komen. De ervaren Chantal Megchelenbrink nam haar achtjarige Harley VDL-zoon Jup mee naar Oudkarspel. “Het was een goed georganiseerde wedstrijd en ik had er zin in, want toen we een paar weken geleden de pittige cross van Renswoude hadden uitgereden dacht ik ‘dan komt dit ook goed’. Jup heeft het hele seizoen al goed gelopen. Hij loopt goed in de dressuur, dat is al een pluspunt, dan begin je bovenaan”, lacht Megchelenbrink. Met een foutloos springparcours en slechts een paar tijdfouten in de cross was de KNHS-titel in de klasse M een feit. Het was niet de eerste KNHS-titel voor Megchelenbrink. “Ik weet eigenlijk niet precies hoeveel ik er behaald heb. Toch blijft het leuk, want elke wedstrijd en elk paard is weer anders”, aldus de winnares.

Van start tot finish

De beslissing om het L-kampioenschap viel in de dressuurring, want de gehele top vijf in de einduitslag maakte geen fouten in het springen en in de cross. Sanne van Rooten en haar zesjarige merrie Be My Guest won de dressuur en stond die eerste plek niet meer af.

Uitslag Klasse Z
1. Maartje Siemons - Harly, 30.9
2. Renske De Bruin - Gina Barina, 32.9
3. Gerdine Frens - Kojack, 35.7

Uitslag Klasse M
1. Chantal Megchelenbrink - Jup, 37.6
2. Imke de Grood - Ruby Cash Z, 38.6
3. Margo Van Nijnatten - Latoya CS, 40.0


Uitslag Klasse 
1. Sanne Van Rooten - Be My Guest, 28.9
2. Amy Roekevisch - Wittgenstein, 30.3
3. Jenny Van Rijsewijk-Voskens - Handine, 31.6

Uitslag Equipe-kampioenschap
1. Noord-Brabant 131.6
2. Gelderland 143.5
3. Overijssel 158.0 

Klik hier voor de volledige uitslag

 

Ander Nieuws

  • IJzersterk deelnemersveld Military Boekelo-Enschede
    IJzersterk deelnemersveld Military Boekelo-Enschede
  • Verslag eventingforum 13 september 2022
    Verslag eventingforum 13 september 2022
  • WK-debutante Sanne de Jong: "Ik ben trots op Enjoy"
    WK-debutante Sanne de Jong: "Ik ben trots op Enjoy"