­ Nederlands Kampioenschap Carrouselrijden 3 juli 2022 - KNHS

Nederlands Kampioenschap Carrouselrijden 3 juli 2022

Geplaatst op 05 juli 2022

De Nederlandse Kampioenen Carrouselrijden 2022 zijn bekend. Na 2 jaar afwezigheid van een wedstrijdseizoen door de corona pandemie hebben we weer mogen genieten van prachtige carrouselsport op het NK Carrouselrijden bij de Zilfia’s Hoeve in Houten. In een spannende finale wordt Horsecenter Pirouette Ponyteam o.l.v. Franny Nowee van Horse Center Pirouette uit Bergschenhoek overtuigend kampioen bij de pony’s.

Na 2 jaar afwezigheid van een wedstrijdseizoen door de corona pandemie hebben we weer mogen genieten van prachtige carrouselsport op het NK Carrouselrijden bij de Zilfia’s Hoeve in Houten. In een spannende finale wordt Horsecenter Pirouette Ponyteam o.l.v. Franny Nowee van Horse Center Pirouette uit Bergschenhoek overtuigend kampioen bij de pony’s. De perfectie die men tijdens de manoeuvre liet zien en de hoge moeilijkheidsgraad was doorslaggevend voor de uitslag. Nummer twee werd Ponycarrousel Zilfia’s Hoeve  o.l.v. van Manon Hage van Manege Zilfia’s Hoeve uit Houten. De derde plaats werd veroverd door Hippisch Centrum Westland o.l.v. Edith Hollander.  De prijs voor het schoonste geheel, de Prix d’Elegance, is tevens gewonnen door Horsecenter Pirouette Ponyteam.

Horsecenter Pirouette Ponyteam

De jury in haar reactie: “Prachtige carrouselsport, er werd een hoog niveau neergezet en we hebben genoten van de enthousiaste ruiters en pony’s”!

In de middag was het niveau bij de paarden ook erg hoog.  De fraaie manoeuvres van de tien deelnemende groepen lieten het publiek genieten van carrouselrijden op het hoogste niveau! De prijsuitreiking was dan ook een spannende ontknoping waarbij de Zilfia’s Hoeve o.l.v Manon Hage kampioen werd! De 2e plaats ging met een paar punten verschil naar Amsterdamse Sonnenburgh Ruiters o.l.v. Eva Sonnen van De Amsterdamse Manege en de derde plaats ging eveneens naar de Amsterdamse Manege, ditmaal naar de Amsterdamse Paardencarrousel tevens o.l.v. Eva Sonnen. De Prix d’Elegance ging naar de Satana’s (P)ride van Manege Satana.  

Zilfia’s Hoeve

Het juryteam van middag geeft in haar reactie: “de correctheid van de manoeuvre en de rust die het uitstraalde gaf de uiteindelijke doorslag. Carrouselrijden is de ultieme teamsport waarbij ruiter en paard samenkomen, combinaties vormen en paardenwelzijn voorop staat. De Zilfia’s Hoeve kwam hiermee als beste naar voren!

De hoofdsponsor van de Verenigde Carrouselclubs in Nederland, Harry’s Horse van de familie Jansen, hebben voor zowel de kampioen bij de paarden als bij de pony’s voor alle ruiters een compleet nieuwe wedstrijdoutfit gesponsord!  

Foto's Kim Alebregtse

Ander Nieuws

  • TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
    TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program