­ Nederlandse paarden fit to compete - KNHS

Nederlandse paarden fit to compete

Geplaatst op 05 augustus 2022 in Dressuur & Para , Voltige

Alle dressuur- en voltigepaarden van TeamNL zijn vanochtend glansrijk door de veterinaire keuring gekomen. Ook tijdens de familiarisation lieten de paarden, amazones en voltigeurs zien, klaar te zijn voor morgen. Om 9.00 uur morgenochtend start de voltige, de eerste helft van de Grand Prix-dressuur begint om 11.00 uur.

De startlijst voor het eerste onderdeel van de voltige wordt later vanavond bekend gemaakt. Bij de dressuur is de startvolgorde inmiddels gepubliceerd. Voor TeamNL komen op de eerste Grand Prix-dag Thamar Zweistra en Dinja van Liere in actie. De schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss betreedt onder Thamar Zweistra om 13.36 uur de baan in het indrukwekkende Stutteri Ask Stadion. Dinja van Liere en Hermès maken om 19.18 uur hun opwachting. In totaal nemen morgen 46 dressuurcombinaties deel aan het eerste gedeelte van de Grand Prix.

Tweede deel op zondag
Op zondag vervolgt de Grand Prix met het tweede gedeelte, na afloop is bekend welk land zich de nieuwe wereldkampioen mag noemen. De eerste Nederlandse amazone van zondag is Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 om 15.29 uur. Emmelie Scholtens is met Indian Rock de hekkensluiter voor het Nederlandse team en geeft om 19.09 uur acte de preseance. Als Nederland bij de eerste zes teams eindigt is de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs binnen.

Volg het WK
Wil je niets missen van het WK én volgen hoe onze Nederlandse ruiters, amazones en voltigeurs presteren? Via FEI.tv/CMH.tv worden alle onderdelen van alle disciplines gelivestreamd (members). De NOS verzorgt op zaterdag een samenvatting op tv, op zondag is er een livestream op NOS.nl. Wanneer er medaillekansen zijn wordt de Grand Prix op zondag eventueel live uitgezonden op tv. 

Startlijst/uitslagen
Lees hier alles over de formats van de kampioenschappen in Herning
Bekijk hier de website van het Wereldkampioenschap in Herning
Kijk hier voor meer informatie over de weg die de ruiters van TeamNL naar Parijs 2024 moet brengen

Ander Nieuws

  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Dinja van Liere zesde in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart
    Dinja van Liere zesde in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart
  • Thamar Zweistra zesde in Grand Prix Lyon
    Thamar Zweistra zesde in Grand Prix Lyon