­ Nederlandse springruiters 1, 2, 3 in Grote Prijzen - KNHS

Nederlandse springruiters 1, 2, 3 in Grote Prijzen

Geplaatst op 10 juli 2022 in Springen

Het was een succesvolle dag voor de springruiters van TeamNL. Maikel van der Vleuten eindigde op een hele goede derde plaats in de 1.60m vijfsterren Grote Prijs van Knokke. Kevin Jochems herhaalde met Cornetboy de tweede plaats van twee weken geleden tijdens CHIO Rotterdam, vandaag in de viersterren Grote Prijs van Valkenswaard. Remco Been en Holland van de Bisschop wonnen op het driesterren CSI bij familie Schuttert de Grote Prijs van het Vechtdal.

In Knokke was Maikel van der Vleuten één de zeven combinaties die zich voor de hoog gedoteerde Grote Prijs wisten te plaatsen. Met zijn toppaard Beaville Z reed Van der Vleuten de barrage wederom foutloos en moest op dat moment genoegen nemen met de tweede plaats achter de Braziliaan Bernardo Alves. Het verschil was slechts 0.38 seconden. Met een ijzersterke concurrentie nog te gaan was de tweede plaats nog niet zeker. Het werd een podiumplaats voor Maikel nadat de razendsnelle Zweed Peder Fredricson foutloos finishte in 44.09 seconden.

Van der Vleuten kreeg in de prijsuitreiking voor zijn derde plaats een cheque van 75.000 euro uitgereikt en werd ook uitgeroepen tot meest succesvolle ruiter van het vijfsterren concours.

Uitslag Grote Prijs CSIO5* Knokke Hippique, 1.60m
1. Peder Fredricson (Zwe), H&M All In (v.Kashmir van Schuttershof), 0 – 0, 44.09 sec
2. Bernadro Alves (Bra), Mosito van het Hellehof (v.Elvis ter Putte), 0 – 0, 44.32
3. Maikel van der Vleuten (Someren), Beauville Z (v.Bustique), 0 – 0, 44.70 sec

Klik hier voor de volledige uitslag


Kevin Jochems tweede in Grote Prijs Valkenswaard

Kevin Jochems was met Cornetboy slechts 0.10 seconde langzamer dan de Turkse ruiter Omer Karaevli in de viersterren Grote Prijs van Valkenswaard. Daarmee bevestigde Jochems zijn topvorm van het moment. Veertien dagen geleden werd hij al tweede in de Grote Prijs van CHIO Rotterdam.

In de Tops International Arena drongen vier Nederlanders door tot de barrage op 1.55m niveau. Piet Raijmakers jr was van de foutlozen de langzaamste en eindige met Van Schijndel’s Gladstone op de zesde plaats. Leopold van Asten was de snelste vierfouter en werd daarmee zevende. Hij zadelde in de Grote Prijs VDL Groep Hutch. Niels Tacken en Cordis Totalis Z eindigen op plaats negen.

Uitslag Grote Prijs CSI4* Valkenswaard, 1.55m
1. Omer Karaevli (Tur), Cheston de la Pomme d’Or Z (v.Chippendale Z), 0 – 0, 40.27 sec
2. Kevin Jochems (Kalmthout), Cornetboy (v.Cornet’s Stern), 0 – 0, 40.37 sec
3. Andres Azcarraga (Mex), Contendros (v.Contendro I), 0 – 0, 41.54 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Remco Been en Holland van de Bisschop winnen GP van het Vechtdal

Bij De Driehoekshoeve van familie Schuttert in Ommen was er een Nederlandse zege in de driesterren Grote Prijs van het Vechtdal. Voor de barrage van deze wedstrijd over een hoogte van 1.55m wisten dertien combinaties zich te plaatsen. Daaronder ook Hessel Hoekstra en Patrick Lemmen, die geselecteerd zijn voor de FEI Nations Cup volgende week in Falsterbo. Lemmen deed het rustig aan de barrage en eindige als langzaamste van de foutlozen op de zesde plaats. Hoekstra kreeg met Icoon VDL een springfout en werd daarmee tiende.
Veel beter deed Remco Been het. Met zijn trouwe en snelle routinier Holland van de Bisschop liet Been het publiek in Salland genieten van een supersnelle barragerit. Met bijna drie seconden voorsprong won Been de hoofdprijs.
Julia Houtzager-Kayser uit Rouveen, maar uitkomend voor Oostenrijk, eindigde als tweede met High Five.

Uitslag Grote Prijs van het Vechtdal CSI3* Ommen, 1.55m
1. Remco Been (Winterswij), Holland van de Bisschop (v.Heartbreaker), 0 – 0, 41.71 sec
2. Juia Julia Houtzager-Kayser (Oos), High Five (v.Toulon), 0 – 0, 44.34 sec
3. Giampiero Garofalo (Ita), Gaspahr (v.Berlin), 0 – 0, 44.69 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Remco Been en Holland van de Bisschop (www.digishots.nl)

Foto's: Maikel van der Vleuten en Kevin Jochems (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF