­ NK Springen 2022: Ansems en Fliere Fluiter voorlopig aan kop - KNHS

NK Springen 2022: Ansems en Fliere Fluiter voorlopig aan kop

Geplaatst op 22 april 2022 in Springen

Het lijkt een fluitje van een cent voor Fliere Fluiter. De twaalfjarige merrie verkeert in bloedvorm onder Jack Ansems. Twee dagen achter elkaar wordt de Zirocco Blue VDL-dochter tweede op haar eerste kampioenschap en na vandaag gaan zij en Ansems aan de leiding in het klassement van het NK Springen voor senioren in Deurne.

“Dit is heel goed. Ze springt de laatste tijd al goed, maar met onze sport is het ieder weekend weer anders. Ik ben er nu in ieder geval heel blij mee. Gisteren tweede, vandaag weer. Ik had eigenlijk niet gereden voor de tweede plek want wilde vooral nul rijden. Maar Fliere Fluiter is van nature zo snel dat ze we opnieuw tweede werden. Morgen is een rustdag, ik ga haar dan een beetje stappen en misschien doen we wat licht werk. En verder vooral de energie bewaren voor de zondag, al lijkt ze die nog genoeg te hebben”, aldus een zeer tevreden Jack Ansems.

Top houdt nul
Jur Vrieling zag zijn koppositie in duigen vallen. Al vroeg in het parcours liep hij met Chabada de l'Esques tegen een weigering aan en vervolgens vielen er ook nog twee balken in het zand. Daardoor schoven Jack Ansems, Marc Houtzager, Leopold van Asten en Willem Greve een plek op in het klassement. Zij wisten namelijk opnieuw allemaal de lei schoon te houden in de strijd om het kampioenschap.

Morsink wint dagwedstrijd
Dagwinnaar werd Gerben Morsink met Carsey Z (v.Caretino Z), hij was een halve seconde sneller dan Ansems. In het tussenklassement staat hij op een zevende plaats. Vijfde in het tussenklassement is Patrick Lemmen met Exit Remo (v.San Remo), gevolgd door Bart Bles met El Rocco (v.Zirocco Blue VDL). Op de achtste plaats staat Bles met zijn tweede troef, Gin D (v.Clinton), op de hielen gezeten door Willem Greve met Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek). De top 10 is met Sanne Thijssen en haar Hi There (v.Nabab de Reve) compleet.

Uitslag dagwinst

 1. Gerben Morsink – Carsey Z (v.Caretino Z), 0/74.22 sec
 2. Jack Ansems – Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL), 0/74.71 sec
 3. Willem Greve – Highway TN (v.Eldorado van de Zeshoek), 0/75.60 sec

Tussenstand NK Senioren

 1. Jack Ansems – Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL), 0.28
 2. Marc Houtzager – Holy Moly (v.Verdi TN), 0.88
 3. Leopold van Asten – VDL Groep Elegant Hero Z, 1.1

Morgen is een rustdag voor de senioren, het kampioenschap wordt op zondag beslist over twee manches.

De toegang is gratis voor publiek, het parkeergeld bedraagt 10 euro. Via de livestream op CHdeurne.nl is alles gratis te volgen. Op zondag zendt de NOS online live uit.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de tussenstand

Foto: Jack Ansems en Fliere Fluiter (www.digishots.nl) 

Ander Nieuws

 • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
 • Verslag Springforum 7 november 2022
  Verslag Springforum 7 november 2022
 • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF