­ NK Springen 2022: Tweede omloop jeugdruiters - KNHS

NK Springen 2022: Tweede omloop jeugdruiters

Geplaatst op 22 april 2022 in Springen

Het is dag twee van het Nederlands Kampioenschap Springen. In de prachtige piste van Green Valley Estate in Deurne komen vandaag de Children, Junioren, Young Riders en de Senioren aan start. Volg dit bericht voor het laatste nieuws, dat na iedere rubriek wordt geupdate.

CHILDREN
Met wederom een foutloze ronde behoudt Emma Heijligers haar eerste plaats in het tussenklassement van de Children. De grote vosruin Sambucca (v.Sandro Boy) leek geen moeite te hebben met de tweede omloop. In de dagwedstrijd was er voor deze combinatie de tweede plaats. De winnaar van de tweede omloop werd Bethany Vos. Zij was bijna drie seconden sneller met Dilithyia VLS (v.Vaust Z) en stijgt daarmee naar de vierde plaats in de strijd om het kampioenschap.

Van Santvoort derde
Derde in de dagwedstrijd werd Yoni van Santvoort met haar zevenjarige Kinky Girl (v.Alano). Van Santoort reed een sterke ronde, in het tussenklassement is zij opgeklommen naar eveneens de derde plaats. De scherpe schimmelmerrie Dos Lunas Galaxie (v.Onbekend) werd foutloos rondgestuurd door Renske van Middendorp. Daarmee wist deze combinatie de zilveren positie vast te houden in het tussenklassement. In de dagwedstrijd was de vierde plaats voor dit duo. Vijfde vandaag werd Faye Louise Vos met Calgary 56 (v.Carinjo), ook in het tussenklassement staat zij vijfde.

Uitslag dagprijs

 1. Bethany Vos – Dilithyia VLS (v.Vaust Z), 0/72.63 sec
 2. Emma Heijligers – Sambucca (v.Sandro Boy), 0/75.53 sec
 3. Yoni van Santvoort – Kinky Girl (v.Alano), 0/76.27

Tussenstand NK Children

 1. Emma Heijligers – Sambucca (v.Sandro Boy)
 2. Renske van Middendorp – Dos Lunas Galaxie (v.Onbekend)
 3. Yoni van Santvoort – Kinky Girl (v.Alano)

Klik hier voor tussenstand NK Children

YOUNG RIDERS
KNHS Talententeamleden Skye Morssinkhof, Mel Thijssen en Mans Thijssen deden vandaag wederom goede zaken op het Nederlands Kampioenschap Young Riders. Zowel de dagwinst als de leiding in het klassement zijn voor Morssinkhof met G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL). Gevolgd door Mel Thijssen met Cartolano 2 (v.Cartogran), ook in het kampioenschap wist zij naar de tweede plaats te klimmen.

Michels derde
Iris Michels liet zien met haar beide paarden in vorm te zijn. De derde plaats in de dagwedstrijd was voor haar Bugano de l’Abbaye (v.Ugano Sitte), terwijl zij met Isaac (v.Numero Uno) derde staat in het klassement na de zevende plaats vandaag. Elike Morsink stuurde haar Dakina II (v.Indoctro) wederom foutloos rond en mocht de vierde plaats in de dagwedstrijd ophalen. In de tussenstand staat zij eveneens vierde. Mans Thijssen wist dit kunstje eveneens te flikken maar dan met de vijfde plaats. Zijn Warrant-zoon Joviality is een van zijn twee troeven. Met de Tangelo van de Zuuthoeve-dochter Happy liep hij vandaag tegen een springfout aan en staat hij nu achtste in het tussenklassement. Vlak voor zijn zus Mel, die met Gill (v.Lord Z) ook een springfout moest incasseren.

Vincent Dings verliest koppositie
De winnaar van gisteren, Vincent Dings liep vandaag al in het begin van het parcours tegen een springfout aan met Daylight HDH (v.Ustinov). Door de snelle tijd alsnog goed voor de zevende plaats vandaag, in het tussenklassement zakte Dings naar de zesde plaats.

Uitslag dagprijs

 1. Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL), 0/68.86 sec
 2. Mel Thijssen - Cartolano 2 (v.Cartogran), 0/71.56 sec
 3. Iris Michels - Bugano de l'Abbaye (v.Ugano Sitte), 0/73.87 sec

Tussenstand NK Young Riders

 1. Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL)
 2. Mel Thijssen - Cartolano 2 (v.Cartogran)
 3. Iris Michels - Isaac (v.Numero Uno)

Klik hier voor tussenstand NK Young Riders

JUNIOREN
De tweede omloop van de Junioren zorgde voor flink wat verschuivingen in het klassement. Nick Nanning wist zijn prestatie van gisteren te evenaren en heeft daarmee de koppositie van Logan Fiechter overgenomen in het Nederlands Kampioenschap Junioren.

Fiechter reed als laatste combinatie binnen, maar zakte door een langsloper naar de 21e plaats in het klassement. Parcoursbouwer Henk Linders had een moeilijke opgave neergezet. Een pittig parcours direct op tijd zorgde voor de nodige verrassingen.

Britt Schaper wint dagprijs
De dagwinst was voor Britt Schaper en haar Bad Boy (v.Zilverstar T). Net zoals gisteren reed zij een foutloze ronde en verkeert daarmee in uitstekende vorm. In het klassement staat zij voorlopig op een vierde plaats. Wie ook in zeer goede vorm verkeert is Nick Nanning. In het zadel van Clinsmann-dochter Bandia snelde hij opnieuw naar de tweede plaats. Nergens kwam het duo in de problemen en zij nemen na de eerste twee omlopen de leiding over in het klassement. Derde in de dagwedstrijd werd Jorinde Dolfijn met haar Bustique-zoon Justique. Haar vinden we terug op de zesde plaats in het kampioenschap.

Twee troeven voor Morssinkhof
Milan Morssinkhof neemt met twee paarden deel aan het kampioenschap. Met zijn Checkpoint Chacco werd hij vanochtend vierde en met Leonidas 129 was zijn prestatie goed voor de achtste plaats. In de tussenstand van het kampioenschap staat hij op minder dan één strafpunt verschil achter Nanning tweede met Checkpoint Chacco. Met zijn tweede troef staat hij eveneens in de top van het klassement, namelijk op de vijfde plaats. Derde in de tussenstand staat Thijmen Vos met Ive Got The Key, aan zijn achtste plaats van gisteren voegde hij vandaag de zesde plaats toe.

Uitslag dagprijs

 1. Britt Schaper – Bad Boy (v.Zilverster T), 0/73.29 sec
 2. Nick Nanning – Bandia (v.Clinsmann), 0/73.79 sec
 3. Jorinde Dolfijn – Justique (v.Bustique) 0/74.09 sec 

Tussenstand NK Junioren

 1. Nick Nanning – Bandia (v.Clinsmann)
 2. Milan Morssinkhof – Checkpoint Chacco (v.Chacco-Blue)
 3. Thijmen Vos – Ive Got The Key (v.Womanizer)

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen

Klik hier voor de tussenstand Junioren

Klik hier voor de website van het NK

Foto Nick Nanning met Bandia: Digishots

Ander Nieuws

 • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
 • Verslag Springforum 7 november 2022
  Verslag Springforum 7 november 2022
 • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF