­ NK Springen voortvarend van start voor Children, Junioren en Young Riders - KNHS

NK Springen voortvarend van start voor Children, Junioren en Young Riders

Geplaatst op 21 april 2022 in Springen

Het is genieten op het Nederlands Kampioenschap Springen. De titelstrijd is terug naar het Brabantse land na een uitstap in Corona-tijd naar Noord Limburg. De nieuwe locatie, Green Valley Estate in Deurne, ligt er fantastisch bij en werd op de eerste dag al goed bezocht door het publiek.

Vandaag stond het eerste onderdeel van de Children, Junioren en Young Riders op het programma. Parcoursbouwer Henk Linders schotelde de jeugd mooie, uitdagende parcoursen voor.

Young Riders: Vincent Dings aan de leiding
Bij de Young Riders ging de dagwinst naar Vincent Dings. Met zijn Ustinov-zoon Daylight HDH snelde hij in 59.61 seconden naar de overwinning. Op de tweede plaats volgde KNHS Talententeam-lid Skye Morssinkhof met G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL), haar tijd was slechts 0,3 seconden langzamer dan Dings. In 2020 won zij de titel bij de Junioren met hetzelfde paard. Mel Thijssen was goed voor de derde plaats met haar Cartolana 2 (v.Cartogran), zij maakt eveneens deel uit van het KNHS Talententeam net zoals haar broer Mans Thijssen hij werd 7e en 8e.

Junioren: Winst voor Logan Fiechter
Met Sam vd Tojopehoeve Z (v.Spartacus) schreef Logan Fiechter het eerste onderdeel van de Junioren op zijn naam. Ook Nick Nanning met Bandia (v.Clinsmann) deed goede zaken, hij mocht zich als tweede opstellen. Milan Morssinkhof volgde op de derde plaats met zijn Chacco-Blue-zoon Checkpoint Chacco.

Children: Snelle Emma Heijligers aan kop
Met haar paard Sambucca (v.Sandro Boy) heeft Emma Heijligers de leiding genomen bij de Children. Zij wist in het jachtparcours twee seconden sneller te finishen dan Renske Middendorp met Dos Lunas Galaxie. Jesse Berkers stuurde Aragon Happhira (v.Corland) naar de derde plaats.

Morgen wordt het tweede onderdeel van de jeugd verreden, gevolgd door het derde onderdeel op zaterdag. Het kampioenschap van de Children wordt op zaterdag beslist, op zondag is bekend wie zich Nederlands Kampioen Junioren en Young Riders mag noemen.

De toegang is gratis voor publiek, het parkeergeld bedraagt 10 euro. Via de livestream op CHdeurne.nl is alles gratis te volgen. Op zondag zendt de NOS online live uit.

Uitslag eerste omloop NK Children

 1. Emma Heijligers – Sambucca (v.Sandro Boy), 61,13 sec
 2. Renske van Middendorp - Dos Lunas Galaxie (v.Onbekend), 63,34 sec
 3. Jesse Berkers – Aragon Happhira (v.Corland), 64,41 sec

Uitslag eerste omloop NK Junioren

 1. Logan Fiechter – Sam vd Tojopehoeve Z (v.Spartacus), 63,14 sec
 2. Nick Nanning – Bandia (v.Clinsmann), 63,86 sec
 3. Milan Morssinkhof – Checkpoint Chacco (v.Chacco-Blue), 65,37 sec

Uitslag eerste omloop NK Young Riders

 1. Vincent Dings – Daylight HDH (v.Ustinov), 59,61 sec
 2. Skye Morssinkhof – G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL), 59,93 sec
 3. Mel Thijssen – Cartolana 2 (v.Cartogran), 62,46 sec

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen

Klik hier voor de website van het NK

Foto Logan Fiechter: Digishots

Ander Nieuws

 • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
 • Verslag Springforum 7 november 2022
  Verslag Springforum 7 november 2022
 • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF