­ Oefenevent en ijs-tijd-rit op het NHC - KNHS

Oefenevent en ijs-tijd-rit op het NHC

Geplaatst op 31 mei 2022

Kom jij op zaterdag 2 juli oefenen op het Nationaal Hippisch Centrum? Het belooft een sportieve dag te worden! Naast de oefendressuur en het oefenspringen kun je deelnemen aan de NHC IJs-tijd-rit. Meer hierover lees je verder in dit bericht. Wij zorgen er in ieder geval voor dat de rijbanen er top bij liggen en er enthousiaste juryleden zijn. Jeroen Kroesbergen verzorgt op veler verzoek de instructie bij het oefenspringen. Heb jij je al aangemeld?

Oefendressuur
Onder toeziend oog van officiële juryleden rijd je één of twee proeven. Het jurylid geeft live commentaar wat je door middel van video kan laten vastleggen door jouw begeleider of groom. In 10 minuten rijd je de door jou gekozen proef en krijg je na afloop direct feedback van de jury. Je gaat naar huis met concrete informatie over de sterke en verbeterpunten van jouw proef, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. We verwelkomen je graag in correct wedstrijdtenue in de ring.

Oefendressuur is voor iedereen! Je kunt je opgeven voor BB tot en met Grand Prix, Junioren, Young Riders en U25. Uiteraard is het toegestaan om een klasse hoger te starten dan dat je als combinatie geregistreerd bent. De kosten per proefje bedragen € 12,-. Zowel het losrijden en de proeven worden op de prachtige Agterberg zandbanen verreden. Aanmelden kan via het online registratieformulier.

Oefenspringen
Zelfstandig of onder begeleiding van Jeroen Kroesbergen kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor alle niveaus, van BB tot en met ZZ. Je mag een klasse hoger of lager starten dan het officiële wedstrijdniveau waarin je als combinatie startgerechtigd bent.
De kosten zijn € 10,- per parcours (zelfstandig) en € 12,- per parcours (onder begeleiding), het is mogelijk om je voor meerdere parcoursen in te schrijven. Ook voor het oefenspringen geldt dat je voor het losrijden en het rijden van de parcoursen gebruikt maakt van de Agterberg zandbanen. Aanmelden kan via het online registratieformulier.

NHC IJs-tijd-rit
De naam zegt het al; de rit kan op tijd verreden worden én na afloop word je een heerlijk ambachtelijk schepijsje aangeboden van de ijssalon De IJstijd in Garderen.

De NHC IJs-tijd-rit wordt in groepsverband verreden (minimaal 2 deelnemers, maximaal 4 deelnemers) en start vanaf het NHC op de heide, waarna de route vervolgt in het bos. Je bent ongeveer 1,5 uur tot 2 uur onderweg. De aanrijroute om in het bos te komen komt gedeeltelijk overeen met de route van de Paasrit. Op 500 meter na verloopt de route over onverhard ruiter- en menpad. 500 meter is verhard, het betreft een rustig afgelegen weg langs huizen.

Ander Nieuws

  • TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
    TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
  • Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Snelle leerlingen bij KNHS-Hartog Trophy in Almelo
    Snelle leerlingen bij KNHS-Hartog Trophy in Almelo