­ Onderzoek paardenwelzijn breed uitgezet in sector - KNHS

Onderzoek paardenwelzijn breed uitgezet in sector

Geplaatst op 03 februari 2022

Het welzijn van paarden in Nederland is heel belangrijk. Om te weten te komen hoe paardenliefhebbers denken over paardenwelzijn hebben wij samen met FNRS, KWPN en LTO Nederland de handen ineen geslagen en een onderzoek over paardenwelzijn uitgezet.

Gezamenlijk inzicht
Met het onderzoek wordt in kaart gebracht hoe er over paardenwelzijn in Nederland gedacht wordt. Het geeft de partijen inzicht waar er nog ruimte is voor verbetering. Met deze waardevolle informatie kunnen zij hun beleid analyseren en waar mogelijk aanpassen op het gebied van paardenwelzijn. Door de gezamenlijke opzet is het mogelijk om de verschillen per organisatie en doelgroep (ondernemers, fokkers, ruiters, liefhebbers etc.) te vergelijken en de huidige stand van zaken rondom paardenwelzijn te monitoren.

Jouw mening telt!
Fenna Westerduin, welzijnsdeskundige bij de KNHS: “We hopen dat onze leden massaal deze enquête invullen zodat we voldoende en betrouwbare informatie ophalen bij onze achterbannen. De resultaten moeten duidelijk maken hoe men denkt over paardenwelzijn in Nederland en waar er nog kansen zijn voor verbetering. De resultaten bieden overzicht over paardenwelzijn op het gebied van huisvesting, management, fokkerij, sport en recreatie. Ook geeft het inzicht hoe de respondenten denken over het beeld van paardenwelzijn in de maatschappij en de mogelijkheden om hier verbetering in aan te brengen. Wij openen hiermee de deur voor iedereen om hun mening over dit onderwerp te delen.”

Doe je mee?

Vul hier de enquête in

Ander Nieuws

  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
  • Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 november 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 november 2022
  • Mooie kwartfinales Harry’s Horse Zitcompetitie 2022
    Mooie kwartfinales Harry’s Horse Zitcompetitie 2022