­ Online paardrijden: klasse M1-ZZL t/m 30 januari - KNHS

Online paardrijden: klasse M1-ZZL t/m 30 januari

Geplaatst op 18 januari 2022

Premier Rutte en minister Kuipers kondigden tijdens de persconferentie op vrijdagavond 14 januari versoepelingen aan voor de sport. Vanaf 15 januari is het weer mogelijk om deel te nemen aan meetmomenten waar gereden wordt voor winstpunten. Dit heeft als gevolg dat het online paardrijden stopt voor de klassen M1 t/m ZZL.

Het laatste event voor deze klassen M1 t/m ZZL is op 30 januari. Ruiters kunnen nog twee keer een proef aanleveren in de klasse M1 en M2, namelijk 23 en 30 januari. Voor de Z1 t/m ZZL is er nog één mogelijkheid om mee te doen, dit is het event van 30 januari. Tot aan het event van 30 januari tellen alle behaalde winstpunten mee in je klassering. Vanaf 31 januari gaan we terug naar het online paardrijden in de klassen B t/m L2, waarvan er 5 winstpunten maximaal online behaald mogen worden. Lees hier de aangepaste bepalingen die gelden tot en met 30 januari voor het online paardrijden. Kijk voor meer informatie over het online paardrijden op www.paardrijden.nl.

Let op: start je in de M1 t/m ZZL en heb je nog artikelen in je tegoed staan, maak deze dan op voor 30 januari. Het bedrag van reeds aangekochte artikelen kan niet worden teruggestort.

We zijn ontzettend blij dat de sport weer met kleine stapjes open gaat. Alle binnen en buitensportlocaties zijn weer open. Er is geen beperking in groepsgrootte of eindtijd vanuit de overheid. Wel gelden de volgende voorwaarden:

 • Er moet onderling 1,5 meter afstand gehouden worden, dit geldt niet voor jongeren onder de 18 jaar en als het door de aard van de sport niet mogelijk is om afstand te houden.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • De horeca is gesloten, wel mag er afgehaald worden.

Voor binnensportlocaties gelden daarbovenop de volgende voorwaarden:

 • Er geldt een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar. Een CTB is niet verplicht voor medewerkers en vrijwilligers.
 • Mondkapjes zijn verplicht, maar hoeven niet gedragen te worden tijdens het sporten.

Klik hier voor alle geldende maatregelen vanaf 15 januari

Meetmomenten
Wedstrijden zijn niet toegestaan. Alle (amateur)wedstrijden t/m 25 januari worden omgezet naar een meetmoment. Indien wedstrijdorganisaties geen meetmoment willen organiseren, kunnen deze geannuleerd worden via Mijn KNHS door de wedstrijdorganisaties zelf. De KNHS brengt geen wedstrijdafdracht in rekening als een meetmoment geannuleerd wordt. Onderlinge wedstrijden zoals F-proeven dagen zijn toegestaan.

Ander Nieuws

 • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
 • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
 • Programma NK Dressuur 2023 bekend
  Programma NK Dressuur 2023 bekend