­ Ook in 2022 weer KNHS-Hartog Trophy voor springjeugd - KNHS

Ook in 2022 weer KNHS-Hartog Trophy voor springjeugd

Geplaatst op 04 januari 2022 in Springen

Ook voor 2022 staat er weer een KNHS-Hartog Trophy op het programma. Deze super leerzame en leuke competitie voor de springende jeugdruiters wordt volgend seizoen nog instructiever. Deelname aan de competitie staat open voor ponycombinaties, Children, Junioren en Young Riders die voldoen aan het gevraagde niveau.

Door de recente lockdown kon de finale van het afgelopen seizoen, die gepland stond op 19 december 2021, nog niet verreden worden. De finale van 2021 zal verreden worden op 3 april 2022, nadere berichtgeving hierover volgt spoedig.

Gelukkig kunnen we wel ook al weer uitkijken naar het nieuwe seizoen van de rijstijlcompetitie!

Paardenwelzijn staat voorop
De KNHS en Hartog Paardenvoer geloven dat een goede verbinding tussen ruiter en paard, die zorgvuldig en harmonieus is opgebouwd, leidt tot meer plezier en betere sportprestaties voor ruiter en paard. De unieke band tussen mens en paard levert veel moois op. Netjes en correct paardrijden waarbij het welzijn van het paard voorop staat staat daarom centraal in de KNHS-Hartog Trophy. Een ruiter die zijn paard correct rijdt, zal niet alleen betere resultaten boeken, hij maakt ook het werk leuker en makkelijker voor zijn paard. Een ruiter die zijn pony of paard de goede, correcte hulpen geeft en niet hindert, draagt bij aan het welzijn van zijn viervoeter. Daarom worden de ruiters zowel op het losrijterrein als in de wedstrijdring begeleid door ervaren trainers. En dat is de reden waarom Hartog Paardenvoer zo graag de springruiterjeugd ondersteunt met de sponsoring van deze competitie.

Leren van toptrainers
Tijdens alle competitiewedstrijden van de KNHS-Hartog Trophy zijn twee toptrainers aanwezig om de deelnemers te helpen. Eén trainer staat op het voorterrein om ruiters en paarden te helpen bij het losrijden. De andere trainer/ruiter staat in de ring om de verrichtingen te beoordelen en de ruiters direct de nodige tips mee te geven. Nieuw in de komende competitie is dat de ruiters ook een beoordeling krijgen tijdens het losrijden. Ruiters hoeven daarbij zeker niet bang te zijn dat ze direct een laag cijfer krijgen als ze een fout maken. Van fouten kun je leren en dat is precies de bedoeling. De deelnemers leren om nog betere ruiters te worden. De opzet van de competitie geeft de ruiterjeugd een unieke kans om te leren van toppers uit de Nederlandse springsport.

Twee manches
Een wedstrijd van de KNHS-Hartog Trophy bestaat uit twee manches. In de eerste manches worden de deelnemers beoordeeld op hun manier van rijden. De rijstijl wordt als volgt beoordeeld: Houding en zit (cijfer x 4), de wijze van rijden (cijfer x 5), algemene indruk losrijden voorterrein (cijfer x 1).
De beste 15 combinaties rijden vervolgens de barrage. De plaatsingspunten van beide manches worden bij elkaar opgeteld en bepalen de dagwinnaar.

Klik hier voor meer informatie en voorwaarden voor deelname aan de KNHS-Hartog Trophy

Maandelijks staat er een competitiewedstrijd op de wedstrijdkalender. Oorspronkelijk stond de eerste wedstrijd op 9 januari gepland, maar gezien de huidige overheidsmaatregelen is dit aangepast naar 29 januari in Kronenberg. Houd voor alle data en locaties van de KNHS-Hartog Trophy 2022 de KNHS website en socialmedia kanalen in de gaten.

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL naar finaleronde in Barcelona
    Springruiters TeamNL naar finaleronde in Barcelona
  • Children en Junioren winnen CSIO Youth finals Peelbergen
    Children en Junioren winnen CSIO Youth finals Peelbergen
  • WK Lanaken: zilver en brons voor Nederlandse ruiters
    WK Lanaken: zilver en brons voor Nederlandse ruiters