­ Overhandigen petitie: ‘Erken sport als essentiële dienstverlening, open sportlocaties’ - KNHS

Overhandigen petitie: ‘Erken sport als essentiële dienstverlening, open sportlocaties’

Geplaatst op 10 januari 2022

NOC*NSF, Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en de Nederlandse sportbonden zullen dinsdag 11 januari samen met bekende en minder bekende sporters, politie en experts aandacht vragen voor het maatschappelijke belang van de sport bij een glazen sporthuis op Het Plein in Den Haag. Ook de paardensport is daar vertegenwoordigd vanuit de POS (FNRS) en NOC*NSF (KNHS).

Voor een gezonde en weerbare samenleving moeten we nu juist alles op alles zetten om bewegingsarmoede tegen te gaan. En toch wordt het Nederlanders die aan hun gezondheid willen werken erg moeilijk gemaakt met de sluiting van sportlocaties.

Unanieme steun van de Tweede Kamer
De Kamer nam op 21 december unaniem een motie aan met de strekking dat sport als essentieel moet worden gezien in het licht van de coronamaatregelen. Nu het Kabinet nog. Daarom overhandigen wij dinsdag de petitie namens meer dan 300.000 ondertekenaars met de oproep om sport te erkennen als essentiële sector en sportlocaties weer te openen.

Peloton supporters
Veel sporters, politici en andere betrokkenen Jeanet van der Laan (D66), Inge van Dijk (CDA) en Arie Boomsma (sportschoolhouder en tv-presentator) steunen onze petitie en hebben daarom toegezegd om met ons mee te gaan fietsen in ons (coronaproof) glazen sporthuis. Met deze actie willen wij het maatschappelijke belang van sport nogmaals onder de aandacht brengen. Zodat ook het Kabinet de rol van onze sector voor een gezonde en weerbare samenleving die de druk op de zorg juist kan verlichten, erkent. 

Teken de petitie!       
De petitie om sport als essentiële dienstverlening te erkennen en ook binnensportlocaties snel te openen, is al meer dan 300.000 keer ondertekend. De ondertekenaars van de petitie vragen om een heroverweging van het individuele en maatschappelijke belang van sporten. Daarin worden zij gesteund door de Tweede Kamer. Die nam op 21 december unaniem een motie aan met de strekking dat sport als essentieel moet worden gezien in het licht van de coronamaatregelen. Niet alleen de fitnessbranche, maar juist óók de verenigingen, zwembaden, dansscholen en yogastudio's.

Het is nog steeds mogelijk om de petitie te tekenen. Klik daarvoor op onderstaande knop. 

Teken de petitie!

Ander Nieuws

  • Van Liere, Dijkstra en Rozestraten winnen finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
    Van Liere, Dijkstra en Rozestraten winnen finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
  • De Reu, Cevaal, De Jong en Janssen vallen op bij KNHS Para Dressuur Trophy Zuidwolde
    De Reu, Cevaal, De Jong en Janssen vallen op bij KNHS Para Dressuur Trophy Zuidwolde
  • Kees Vellenga overleden
    Kees Vellenga overleden