­ Paasrit, oefendressuur en –springen op Nationaal Hippisch Centrum - KNHS

Paasrit, oefendressuur en –springen op Nationaal Hippisch Centrum

Geplaatst op 15 februari 2022 in Dressuur & Para , Springen , Recreatie

Save the date! Zaterdag 16 april (Paasweekeinde) staat het eerste outdoor event van 2022 op het Nationaal Hippisch Centrum op de agenda. Deze dag wordt er oefendressuur en -springen én een Paasrit georganiseerd in Ermelo.

Oefendressuur
Onder toeziend oog van officiële juryleden rijd je één of twee proeven. Het jurylid geeft live commentaar wat je door middel van video kan laten vastleggen door jouw begeleider of groom. In 10 minuten rijd je de door jou gekozen proef en krijg je na afloop direct feedback van de jury. Je gaat naar huis met concrete informatie over de sterke- en verbeterpunten van jouw proef, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. We verwelkomen je graag in correct wedstrijdtenue in de ring.

Oefendressuur is voor iedereen! Je kunt je opgeven voor BB tot en met Grand Prix, Junioren, Young Riders en U25. Uiteraard is het toegestaan om een klasse hoger te starten dan dat je als combinatie geregistreerd bent. De kosten per proefje bedragen € 12,-. Zowel het losrijden en de proeven worden op de prachtige Agterberg zandbanen verreden. Aanmelden kan via het online registratieformulier.

Oefenspringen
Zelfstandig of onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur kun je op zaterdag 16 april één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor alle niveaus, van BB tot en met ZZ. Je mag een klasse hoger of lager starten dan het officiële wedstrijdniveau waarin je als combinatie startgerechtigd bent.
De kosten zijn € 10,- per parcours (zelfstandig) en € 12,- per parcours (onder begeleiding), het is mogelijk om je voor meerdere parcoursen in te schrijven. Ook voor het oefenspringen geldt dat je voor het losrijden en het rijden van de parcoursen gebruikt maakt van de Agterberg zandbanen. Aanmelden kan via het online registratieformulier.

Paasrit vanaf het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo
Op zaterdag 16 april organiseert het Nationaal Hippisch Centrum, naast het outdoor oefenspringen en oefendressuur, een buitenrit op de Veluwse heide waarbij je wordt uitgedaagd verschillende opdrachten uit te voeren (de opdrachten zijn optioneel). In groepsverband (minimaal 2 deelnemers, maximaal 4 deelnemers) start je vanaf het NHC en ben je ongeveer 1,5 uur onderweg.
Je ontvangt een digitaal routebestand, zodat je deze kunt uploaden in de navigatie-app. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een papieren routekaart, deze krijg je per e-mail toegestuurd en kun je tevens krijgen bij het secretariaat. Voor alle teams staat er een kleine verrassing klaar bij terugkomst. We hopen dat ook jij er bij bent!

De Paasrit is voor ruiters & amazones te paard en menners. Deelnemen kost €30,- per team (max 4 personen). Aanmelden voor de Paasrit kan via de online registratiepagina.

Paaslunch
Voor of na jouw deelname aan de Paasrit kun je genieten van een heerlijke Paaslunch. We hopen dat je hiervan kunt genieten in de zon, op het terras van De Brasserie! Wanneer je jouw team aanmeldt voor de Paasrit kun je de Paaslunch als extra mogelijkheid selecteren. De kosten bedragen €14,45 per persoon. Heb je allergieën of dieetwensen waar we rekening mee moeten houden? Laat het ons dan weten in het opmerkingenveld.

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek