­ Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen - KNHS

Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen

Geplaatst op 01 december 2022

De FEI heeft bekend gemaakt dat het Nederlandse internationale para-dressuurjurylid Ineke Jansen (Heelweg) is gepromoveerd naar Level 4 jurylid, de hoogste niveau in de para-dressuur. Jansen is nationaal Lichte Tour jurylid en jureerde al vanaf 2008 in de para-dressuursport.

Ineke Jansen raakte betrokken bij de para-dressuur tijdens het Dutch Open in Helvoirt in 2004. “Ik vond het zo mooi wat daar gebeurde, hoe de para-ruiters de sport beleefden”, vertelt Jansen, “ik dacht daar wil ik wat mee doen.”

Als Lichte Tour-jurylid kon Jansen snel aan de gang als FEI 3* para-dressuurjurylid. Ze is dit al vanaf 2008. Drie jaar later werd ze door de FEI benoemd tot 4* jurylid. En na voordracht is Jansen nu gepromoveerd tot het hoogste niveau, Level 4 (5*). Per 1 januari zijn de sterren vervangen door ‘Levels’ en Jansen zit dus nu in het hoogste Level.

Met de promotie tot internationaal Level 4 mag Ineke Jansen nu ook op de grote kampioenschappen jureren. Jansen: “Misschien mag ik nou wel volgend jaar op de Europese kampioenschappen in Riesenbeck jureren. Met de promotie kan ik nog meer betekenen voor de sport. En het is ook mijn streven naar het hoogst haalbare, ik ben heel verrast en super blij!”

Ander Nieuws

  • Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
    Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
  • Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
    Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
  • Dressuur legende Parzival overleden
    Dressuur legende Parzival overleden