­ Sanne de Jong wint met Enjoy korte 4* in Montelibretti - KNHS

Sanne de Jong wint met Enjoy korte 4* in Montelibretti

Geplaatst op 13 maart 2022 in Eventing

Sanne de Jong sloot haar twee weken verblijf in het Italiaanse Montelibretti met succes af. In week twee van het internationale concours won De Jong met haar toppaard Enjoy (v. Cartano) de korte 4*. Ook met haar andere paarden deed de amazone vooraan mee. Zo pakte ze met Jersey MBF (v. Fibonacci) de derde plaats in de lange 3* en Jarelly MBF (v. Wietvot) was foutloos in de 3*-S cross. Ook haar twee jonge paarden Larosaleen (v. Karandasj) en Captain Thin Lizzy (v. Herald 3) liepen foutloos door de 2*-cross waarin ze debuteerden.

Sanne de Jong: “Ik ben super blij met het resultaat van Enjoy, Ze liep een pb in dressuur (-28.10) en ging daarmee aan de leiding, ze heeft top gesprongen en ging super door de cross. Ben echt mega trots op haar!” In de cross liep het paar alleen een paar tijdfouten (-4) op en eindigde de wedstrijd op een puntentotaal van 32.10.

Ook in de korte en lange 3* ging het goed. De Jong stuurde Jersey MBF naar de derde plaats in de lange 3*. Na de dressuur stond het paar tweede, maar de 3,6 strafpunten voor tijdsoverschrijding wierp De Jong een plaatsje terug, ze eindigde op -34.60. De Jong: “’Ik ben ook super blij met Jersey en Jarelly, beide paarden gingen heel goed en Jersey werd zelfs derde in 3* lang. Het twee paarden waar ik echt veel van verwacht en die het hier weer hebben laten zien.” Beide paarden zijn in eigendom van hun fokker Ad Verkerk uit Hoofddorp.

“Ik ben ook super tevreden over twee zesjarige merries”, vertelt Sanne de Jong verder. “Ze waren mee naar Italië om te leren en dat hebben ze gedaan!”  

In eerste weekend was de derde plek van Larosaleen al heel goed in haar internationale debuut in de intro. Nu was de merrie, die vorig jaar kampioen werd bij de vijfjarige eventingpaarden, foutloos in haar eerste twee sterren cross. Ook Captain Thin Lizzy liep haar eerste twee sterren cross en ook zij maakte hierin geen hindernisfouten. Het paard van Jos Houben werd vorig achter Larosaleen derde in het kampioenschap voor vijfjarigen.

“We zijn hier ruim twee weken geweest, tien crossen gereden en allemaal foutloos. Het kon echt bijna niet beter”, eindigt Sanne de Jong.

Klik hier voor de uitslagen.

Sanne de Jong en Enjoy Foto Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • TeamNL Eventing vierde in Nations Cup Millstreet
    TeamNL Eventing vierde in Nations Cup Millstreet
  • Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
    Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
  • Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs
    Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs