­ Sanne Thijssen tweede in viersterren GP Valkenswaard - KNHS

Sanne Thijssen tweede in viersterren GP Valkenswaard

Geplaatst op 31 juli 2022 in Springen

Sanne Thijssen (Sevenum) werd zondagmiddag fraai tweede in de viersterren Grote Prijs van Valkenswaard. “Het was wel met de handrem erop”, vertelt Thijssen, die volgende week met haar hengst Con Quidam RB voor TeamNL aan start komt op het WK Springen in Herning. Landgenoot Lars Kersten eindigde in de barrage op een mooie vijfde plaats met Emmerton. De winst ging naar de Fransman Simon Delestre.

Normaal had Sanne Thijssen deze viersterren Grote Prijs op de mooie graspiste van de Tops International Arena in Valkenswaard kunnen winnen. Maar de amazone deed het zichtbaar rustiger aan dan normaal. “Dat klopt. Ik reed de barrage met de handrem erop”, vertelt Thijssen. “Omdat we volgende week het WK in Herning rijden heb ik Con Quidam RB rustig laten lopen en hem niet extra aangespoord om sneller te gaan. Ik had er ook voor kunnen kiezen om geen barrage te rijden, maar hij voelde nog heel fris aan en ik denk dat dit wel goed was voor zijn concentratie. Ik denk dat we hebben laten zien dat Con Quidam RB in vorm lijkt te zijn voor het WK volgende week en dat hij heel scherp is.”

Thijssen startte als tweede in de barrage en moest uiteindelijk alleen de Fransman Simon Delestre voor zich dulden. Lars Kersten uit het Limburgse Eghel was de tweede Nederlander in de barrage, waarin negen combinaties starten. Met Emmerton startte Lars als laatste, reed een mooie vlotte, foutloze barrage en eindigde daarmee als vijfde.

Jur Vrieling teamgenoot van Thijssen volgende week in Herning was de snelste van de ruiters die in de basisomloop een springfout maakten en eindigde op de tiende plaats. Dat was met Fiumicino van de Kalevallei en niet met zijn WK paard Long John Silver 3. Maar de ruiter uit Holwierde bewees wel zijn vorm, nadat hij vorige week de Grote Prijs van De Wolden wist te winnen.

Uitslag CSI4* Grote Prijs van Valkenswaard, 1.55m
1. Simon Delestre (Fra), Dexter Fontenis Z (v.Diarado), 0 – 0, 43.116 sec
2. Sanne Thijssen (Sevenum), Con Quidam RB (v.Quinar), 0 – 0 , 44.60 sec
3. Emanule Gaudiano (Ita), Crack Balou (v.Balou de Reventon), 0 – 0, 44.69 sec
5. Lars Kersten (Eghel), Emmerton (v.Silvio I), 0 – 0, 49.05 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Ander Nieuws

  • Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
    Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen