­ Sanne Thijssen vijfde in Grote Prijs Sankt Gallen, Marc Houtzager zesde - KNHS

Sanne Thijssen vijfde in Grote Prijs Sankt Gallen, Marc Houtzager zesde

Geplaatst op 04 juni 2022 in Springen

Sanne Thijssen (23, Sevenum) heeft zaterdagavond in de vijfsterren Grote Prijs van Zwitserland een mooie vijfde plaats behaald met haar ‘tweede’ paard Hi There. Marc Houtzager (Rouveen) was in de tweede ronde van het hoofdnummer van de zaterdag net als Thijssen foutloos maar een fractie langzamer wat hem de zesde plaats opleverde. Maandagmiddag zadelen komt TeamNL aan start in de landenwedstijd van het CSIO Sankt Gallen. De Zwitser Martin Fuchs won zijn thuiswedstrijd met Connor Jei.

Het was een pittige Grote Prijs van Zwitserland op de graspiste in Sankt Gallen, waar de beste 13 combinaties uit de eerste omloop terugkwamen in de beslissende ronde op tijd. Slechts zeven van de 50 deelnemers kwamen in de eerste ronde zonder strafpunten over de finish. Daaronder Thijssen en Houtzager.
Met Hi There, het paard waarmee ze op het NK Springen in Deurne de bronzen medaille won, reed Sanne Thijssen een sterke foutloze tweede ronde. Bij het verlaten van de ring schudde Thijssen haar hoofd. Ze wist dat haar tijd van 47.29 seconden niet goed genoeg zouden zijn voor de overwinning. Na haar kwamen nog vijf combinaties. Thijssen’s voorgevoel klopte. Alleen Marc Houtzager bleef wat achter op de tijd van Sanne. Met een zeer goed springende Holy Moley, die pas zijn derde vijfsterren wedstrijd liep, was dat goed voor de zesde plaats.

De drie combinaties na Houtzager reden nog sneller dan Sanne Thijssen en daarmee kwam de jonge amazone uit op een mooie vijfde plaats. Wederom een topprestatie op het hoogste niveau in de springsport voor het voormalige KNHS Talent van het Jaar. Maandag zadelt Thijssen haar hengst Con Quidam RB, waarmee ze onlangs de vijfsterren Grote Prijs van Madrid won, in de landenwedstijd van CSIO5* Sankt Gallen.

Uitslag Grote Prijs van Zwitserland, 1.60m
1. Martin Fuchs (Zwi), Connor Jei (v.Connor), 0 – 0, 42.91 sec
2. Wim Vermeir (Bel). Iq van het Steentje (v.Toulon), 0 – 0, 44.76 sec
3. Brian Balsiger (Zwi), Dubai du Bois Pinchet (v.Kashmir van Shuttershof), 0- 0, 45.55 sec
5. Sanne Thijssen (Sevenum), Hi There (v.Nabab de Reve), 0 – 0, 47.29 sec
6. Marc Houtzager (Rouveen), Holy Moley (v.Verdi), 0 – 0, 48.14 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Sanne Thijssen en Hi There tijdens het NK in Deurne (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF