­ Selectietraject WK Jonge Springpaarden bekend - KNHS

Selectietraject WK Jonge Springpaarden bekend

Geplaatst op 28 juni 2022 in Springen

Het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden wordt gehouden van 22 t/m 25 september 2022 in Lanaken (België) op stoeterij Zangersheide. De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 29 t/m 31 augustus tijdens de Blom Cup die verreden wordt op het Tops International Arena in Valkenswaard.

De FEI schrijft bij het Wereldstamboekenkampioenschap voor dat de KNHS overeenkomstig de WBFSH Quota alleen paarden kan afvaardigen die als eerste (als veulen) geregistreerd zijn bij een Nederlands gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.

FEI Quota
De KNHS kan zich uitsluitend sterk maken voor ondersteuning bij het verkrijgen van een startplaats voor paarden van een buitenlands stamboek binnen de FEI Quota. Voor deze niet KWPN- en NRPS geregistreerde springpaarden wordt op 25 t/m 28 augustus een selectie georganiseerd bij de Molenheide in Schijndel.

De voorwaarden die gelden voor deelname zijn te vinden in de selectiebepalingen op www.knhs.nl/wkjongespringpaarden. De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel paarden de KNHS exact mag afvaardigen.

Kijk voor meer informatie over het WK Jonge Springpaarden op: www.zangersheide.com.

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF