­ Skye Morssinkhof wint Young Riders-Grand Prix De Wolden - KNHS

Skye Morssinkhof wint Young Riders-Grand Prix De Wolden

Geplaatst op 05 juni 2022 in Springen

Wat een voor Nederland prachtige afsluiting kreeg het nieuwe concours hippique, Spring Tour in Veeningen zondag. De Grand Prix voor Young Riders leverde winst op voor de 19-jarige Skye Morssinkhof uit Hierden. Het lid van het KNHS-Talententeam zette daarmee een kroon op een uitstekend gereden concours, waarin landenwedstrijden (Nations Cup) voor de jeugd centraal stonden. In de Grote Prijs voor junioren was Nick Nanning met de vierde plaats de beste Nederlander.

In de afgelopen dagen stond de jeugd centraal en zondagmiddag kwamen de sterkste jeugdcombinaties in de ring voor hun Grote Prijs, om de BEMER Young Riders Tour. Een wedstrijd met een sterke bezetting, maar ook een Grand Prix met een pittige afsluiting voor de jongeren van zestien tot en met eenentwintig jaar. Het basisparcours kenmerkte zich door de hoge moeilijkheidsfactor. Van de 48 in het basisparcours gestarte combinaties, bereikten negen de barrage.

Ook in de barrage vielen de nodige balken en bleven slechts drie combinaties foutloos. Van hen was Skye Morssinkhof de eerste die foutloos bleef, dat was in de vijfde rit. Ze zette met G-Vingino-Blue, een nazaat van de succesvolle Zirocco Blue VDL, niet alleen een nul neer, maar tot dan ook de snelste tijd: 39.64.

Slechts één combinatie dook daar onder, de Duitser Sönke Fallenberg. Hij reed prima, zat op de helft van zijn rit zelfs een fractie onder de tijd van Morssinkhof. Maar met de finish in zicht ramde Fallenberg met zijn paard Vescovino de voorlaatste hindernis en dat betekende vier strafpunten en dus geen ereplaats.

De tweede plek ging in deze Grand Prix naar een landgenoot van Fallenberg, Matthis Westendarp met Chillert Blue. Derde werd de Engelsman Red Morgan met Golia. De snelle Fallenberg kwam als vierde in de eindrangschikking, maar wel met de snelste tijd: 38.31 seconden.

Skye Morssinkhof erkende dat er een stevig basisparcours was neergezet. “Het was zeker niet gemakkelijk, maar gelukkig plaatste ik mij wel.”

In de barrage ging ze voor de winst. “Ik ging niet op zeker rijden, hoewel ik wist dat nog niemand foutloos was. Ik lette ook op de tijd en merkte dat het goed ging tot en met de laatste hindernis.”

Ze beaamde dat deze Grand Prix een mooie afsluiting was van een door haar sterk gereden concours. “Terugkijkend op al die dagen vond ik de tweede plaats met de landenwedstrijd (afgelopen vrijdag) ook erg mooi. Dat we vanaf de zesde plek toch tweede werden hadden we zelf ook niet verwacht. Maar we hebben een sterk team en iedereen weet elkaar te motiveren en wil elkaar helpen. Daardoor hebben we die tweede plek nog gered”, aldus de zeer tevreden amazone uit Hierden.

Eerder op deze laatste dag waren er ook al twee wedstrijden met het predicaat Grand Prix. Een Junioren-wedstrijd, om de Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven Prijs, over 1.40m., eindigde in winst voor de Spaanse Olivia Alvarez Garcia, terwijl Nick Nanning uit Dalfsen met Bandia vierde werd.

Foto: Skye Morssinkhof ontvangt de felicitaties van burgemeester Inge Nieuwenhuizen van de gemeente De Wolden. (Foto: CH DE Wolden / Fred Lubbers)

Klik hier voor de volledige uitslag van de Young Riders Grand Prix

Klik hier voor de volledige uitslag van de Junioren Grand Prix

Bron: Persbericht Fred Lubbers, CH De Wolden, bewerkt door KNHS

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF