­ Springpaarden Beauville Z en Monaco vastgelegd door Stichting N.O.P. - KNHS

Springpaarden Beauville Z en Monaco vastgelegd door Stichting N.O.P.

Geplaatst op 05 augustus 2022 in Springen

De topspringpaarden Beauville Z, de met Maikel van der Vleuten zo geweldig springende ruin van eigenaar Marta Ortega-Perez, en Monaco waarmee Harrie Smolders in april tweede werd in de Wereldbekerfinale, zijn vastgelegd door de Stichting N.O.P.. De paarden zullen volgende week tijdens het wereldkampioenschap springen in Herning als Beauville Z N.O.P. en Monaco N.O.P. op de startlijst staan.

Beauville Z N.O.P. is samen met Maikel van der Vleuten één van de steunpilaren van het springteam van TeamNL. Vele mooie successen heeft de combinatie al behaald met als schitterend hoogtepunt het Olympische brons in Tokio. Door de afspraken die nu zijn gemaakt met eigenaresse Marta Ortega-Perez blijft Beauville Z N.O.P. zeker tot en met het Europees Kampioenschap in 2023 onder het zadel van Maikel van der Vleuten.

Monaco N.O.P. is het toppaard waarmee Harrie Smolders in april dit jaar tweede werd in de Wereldbekerfinale in Leipzig. Vorig jaar tijdens de door TeamNL gewonnen Nations Cup finale in Barcelona sprong Monaco beide omlopen foutloos. De combinatie behaalde vele topklasseringen op vijfsterren niveau. Harrie Smolders heeft Monaco N.O.P. in gezamenlijk eigendom met Evergate Stables LLC.

De Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) spant zich al vele jaren in om potentiële Nederlandse teampaarden te behouden voor TeamNL-ruiters. Eigenaren van door het N.O.P. vastgelegde paarden krijgen een financiële tegemoetkoming om hun paarden te behouden voor Nederlandse ruiters. Het realiseren van afspraken met eigenaren van toppaarden is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met sportkoepel NOC*NSF.

 

Naam paard: Beauville Z N.O.P.
Ruiter: Maikel van der Vleuten (Someren)
Afstamming: Bustique x Jumpy des Fontaines
Fokker: Pascal Habets
Eigenaar: Marta Ortega-Perez
Geslacht: Ruin
Geboortejaar: 2010
Stamboek: Zangersheide

Naam paard: Monaco N.O.P.
Ruiter: Harrie Smolders (Lage Mierde)
Afstamming: Cassini II x Contender
Fokker: Ralf Leutja
Eigenaar: Evergate Stables LLC en Harrie Smolders
Geslacht: Ruin
Geboortejaar: 2009
Stamboek: Holsteiner Verband

Beauville Z N.O.P. en Monaco N.O.P. zijn de eerste in 2022 nieuw door het N.O.P. vastgelegde paarden. Over meerdere andere toppaarden zijn besprekingen gaande. Binnenkort hoopt de Stichting N.O.P. met een compleet overzicht te komen van alle paarden die voor TeamNL ruiters zijn vastgelegd met het oog op de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Foto's: Beauvile N.O.P. Z en Maikel van der Vleuten tijdens CSIO Knokke 2022, Monaco N.O.P. en Harrie Smolders tijdens de WB finale in Leipzig (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
  • Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super finale GCT
    Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super finale GCT
  • Ruiter Harrie Smolders vijfde in wereldbekerwedstrijd Stuttgart
    Ruiter Harrie Smolders vijfde in wereldbekerwedstrijd Stuttgart