­ Springruiters TeamNL derde in Landenwedstrijd Rome - KNHS

Springruiters TeamNL derde in Landenwedstrijd Rome

Geplaatst op 27 mei 2022 in Springen

De springruiters van TeamNL hebben in de eerste vijfsterren landenwedstrijd van het seizoen een mooie derde plaats behaald. In Rome debuteerde Jos Lansink in zijn rol als bondscoach. “Een mooi begin. Ik ben tevreden met de derde plaats”, is zijn eerste reactie. Willem Greve en Grandorado TN zorgden voor het beste – foutloze – resultaat voor Oranje. Het Franse team won de wedstrijd onder leiding van de Nederlandse bondscoach Henk Nooren.

Bondscoach Jos Lansink: “Een mooi begin van het seizoen. Met wat tegenslag zijn we derde geworden. Er waren sterke teams hier. Ik ben tevreden met deze klassering. Je wilt natuurlijk altijd meer. Met nog wat verbetering is er nog meer mogelijk. Als dat lukt zullen de resultaten ook nog beter worden.”

Over de acht strafpunten waar Nederland de wedstrijd op eindigde zegt de gedreven coach: “Die waren niet nodig geweest. Kriskras DV van Bart Bles springt die steilsprong volgende keer zeker weer foutloos. Marc Houtzager en zijn merrie misten iets afstemming in de eerste ronde.”

Willem Greve leverde hij het debuut in een vijfsterren landenwedstrijd van de tienjarige hengst Grandorado TN twee perfecte foutloze rondes af en was daarmee de beste van het kwartet van Lansink. “Dat kan weinig beter als je dubbel nul rijdt. Maar ook hier kan het nog beter, maar het resultaat was heel goed”, aldus Lansink.
Bart Bles reed in de eerste ronde zonder strafpunten met Kriskras DV. In de tweede manche viel al vroeg in het parcours een balk om vervolgens superieur naar de finish te rijden. Het totaalresultaat was daarmee 4 strafpunten.

In de eerste omloop kreeg Sterrehof’s Dante N.O.P een licht foutje wat een resultaat van 4 strafpunten betekende voor haar ruiter Marc Houtzager. In de tweede ronde revancheerden ze zich met een subliem foutloos resultaat. Als laatste starters voor het Nederlandse team betekende dat een derde plaats op de graspiste van Piazza di Siena.

Long John Silver 2, de tienjarige Holsteiner van Jur Vrieling, heeft een surplus aan talent en vermogen. In Rome was de schimmel net te langzaam in beide ronden en vielen er totaal drie balken. Daarmee was het resultaat voor Vrieling het niet meetellende. Lansink: “De schimmel was wat tegen de hulpen en het been van Jur, was wat bokkerig en heeft zeker wel eens beter gesprongen.”

Frankrijk won de wedstrijd met een foutloos resultaat. Het team van België reed sterk naar de tweede plaats met slechts 4 strafpunten.
De wedstrijd in Rome is een op zich staande wedstrijd en telt niet mee voor kwalificatie voor de FEI Nations Cup met finale in Barcelona. Volgende week komt Lansink met een team aan start in Sankt Gallen, de eerste wedstrijd van de FEI Nations Cup serie.

Uitslag landenwedstrijd CSIO5* Rome, 1.60m
1. Frankrijk, 0 str pnt
2. België, 4 str pnt
3. Nederland, 8 str pnt
Jur Vrieling (Holwierde), Long John Silver 2 (v.Lasino), (5) - 9
Bart Bles (Babberich), Kriskras DV (v.Cooper van de Heffinck), 0 - 4
Willem Greve (Markelo), Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek), 0 - 0
Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano), 4 – 0
4. Verenigde Staten, 8 str pnt
5. Canada, 10 str pnt
6. Groot-Brittannië, 12 str pnt
7. Duitsland, 20 str pnt
8. Ierland, 20 str pnt
9. Italië, 42 str pnt
10. Spanje, geëlimineerd

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Jos Lansink overlegt met zijn ruiters tijdens het parcoursverkennen (KNHS)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF