­ Springruiters TeamNL maken zich op voor Sankt Gallen - KNHS

Springruiters TeamNL maken zich op voor Sankt Gallen

Geplaatst op 01 juni 2022 in Springen

Tweede Pinksterdag staat in het Zwitserse Sankt Gallen de tweede vijfsterren landenwedstrijd voor de springruiters van TeamNL op de kalender. Het is tevens de eerste van de FEI Longines Nations Cup serie in de eerste Europese divisie. Bondscoach Jos Lansink heeft vijf combinaties geselecteerd. Daarvan zaten Marc Houtzager en Jur Vrieling in het team dat afgelopen vrijdag derde werd in Rome. Sanne Thijssen, Jack Ansems en Michael Greeve komen dit jaar voor het eerst aan start in een landenwedstrijd.

Het CSIO5* in Sankt Gallen is voor bondscoach Jos Lansink en zijn ruiters de tweede wedstrijd in aanloop naar het WK in Herning. In Zwitserland kan komend weekend al een stap gezet worden richting de finale van de FEI Longines Nations Cup, die eind september in Barcelona wordt verreden. Oranje is daar titelverdediger. De landenwedstrijd in Sankt Gallen is de eerste van vier nations cups die de Nederlandse ruiters rijden in de competitie.

In het team dat komende maandagmiddag voor TeamNL aan start komt zijn Marc Houtzager en Jur Vrieling de routiniers. Houtzager brengt zijn Olympische merrie Sterrehof’s Dante N.O.P. aan start, Vrieling doet een beroep op zijn nog jonge schimmel Long John Silver 3 die in Rome debuteerde in een vijfsterren landenwedstrijd.
Sanne Thijssen en haar fanatieke hengst Con Quidam RB hebben de afgelopen weken hun grootse vorm bewezen met de overwinning in de Grote Prijs van Madrid. Vorig jaar in Aken en in de finale in Barcelona waren Sanne en haar langdurige partner van grote waarde voor het team van Oranje. Wellicht zijn ze dat komende maandag weer.
Jack Ansems en Fliere Fluiter maken maandag hun debuut op het hoogste niveau. Ze wonnen afgelopen winter meerdere Grote Prijzen en ze maakten veel indruk op het NK Springen in Deurne.
Michael Greeve was er vorige week bij als reserve-ruiter met zijn vermogende merrie Fyolieta, waarmee hij goede resultaten boekte dit jaar en op het NK als zevende eindigde. Vanuit Rome reizen ze door naar Sankt Gallen.

Jos Lansink zal in Sankt Gallen uit bovenstaande vijf combinaties de vier kiezen die het team vormen.

De landenwedstrijd is maandagmiddag 6 juni de finalewedstrijd van het CSIO Sankt Gallen. Zaterdagmiddag 4 juni komen de combinaties aan start in de Longines Grote Prijs van Zwitserland.

TeamNL voor Landenwedstrijd Sankt Gallen, 6 juni, aanvang 14.30 uur
Jack Ansems (St Michielsgestel), Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue), KWPN, merrie, schimmel, 12 jaar
Michael Greeve (Veeningen), Fyolieta (v.Carambole), KWPN, merrie, bruin, 12 jaar
Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano), KWPN, merrie, bruin, 14 jaar
Sanne Thijssen (Sevenum), Con Quidam RB (v.Quinar), Holstein, hengst, bruin, 16 jaar
Jur Vrieling (Holwierde), Long John Silver 3 (v.Lasino), Holstein, ruin, schimmel, 10 jaar

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen van CSIO5* Sankt Gallen


FEI Longines Nations Cup Springen 2022 Divisie 1
3 t/m 6 juni: St Gallen (Zwitserland) CSIO5*
23 t/m 26 juni: Rotterdam CHIO Rotterdam CSIO5*
14 t/m 17 juli: Falsterbo (Zweden) CSIO5*
17 t/m 21 aug: Dublin (Ierland), CSIO5*
29 september t/m 2 oktober: Finale Barcelona (Spanje) CSIO5*

Landenwedstrijden voor TeamNL niet in de FEI Longines series
28 juni t/m 3 juli: Aken (Duitsland) CHIO Aachen CSIO5*

FEI Wereldkampioenschap springen
Herning (Denemarken), 10 tot een met 14 augustus

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF