­ Springruiters TeamNL starten in 2023 in dezelfde landenwedstrijden - KNHS

Springruiters TeamNL starten in 2023 in dezelfde landenwedstrijden

Geplaatst op 20 december 2022 in Springen

De wereldpaardensportbond FEI maakte vorige week de wedstijdkalender bekend van de Longines FEI Nations Cup series in de eerste Europese divisie waarin de springruiters van TeamNL uitkomen. Het team van bondscoach Jos Lansink zal in 2023 in Sankt Gallen, Rotterdam, Falsterbo en Dublin rijden voor de punten die moeten leiden tot deelname aan de finale in Barcelona.

De landencompetitie voor springruiters in de eerste Europese divisie van de FEI Nations Cup series bestaat in 2023 uit zes wedstrijden. In vier daarvan rijden de acht deelnemende landen voor punten. Nederland is door de FEI ingedeeld in de wedstrijden van Sankt Gallen (1-4 juni), de thuiswedstrijd in Rotterdam (22 - 25 juni), in Falsterbo (13 – 16 juli) en in Dublin (9 – 13 augustus). Dat zijn dezelfde wedstrijden als dit jaar waarin Jos Lansink goede resultaten haalde met zijn ruiters.
Daarnaast maken de CSIO’s van Sopot (15 – 18 juni) en Hickstead (26 – 30 juli) deel uit van competitie. Wanneer een land start in de wedstrijd waarin ze niet zijn ingedeeld om voor de punten te rijden, dan worden de punten verdeeld onder de landen die voor de punten rijden.

De acht landen in de eerste divisie die strijden om tickets voor de finale in Barcelona zijn naast Nedeerland België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Ierland, Italië en Zwitserland. De beste zeven landen plaatsen zich voor de finale die van 28 september tot en met 1 oktober wordt verreden.

Klik hier voor de kalender en de verdeling van de starts per land.

Foto: TeamNL won de FEI Nations Cup van Rotterdam 2022 (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
  • Verslag Springforum 16 januari 2023
    Verslag Springforum 16 januari 2023