­ Springruiters vierde in EEF finale in Warschau - KNHS

Springruiters vierde in EEF finale in Warschau

Geplaatst op 11 september 2022 in Springen

De springruiters Maikel van der Vleuten, Loewie Joppen, Kars Bonhof en Marc Houtzager zijn in de EEF finale in Warschau op de vierde plaats geëindigd. Onder leiding van bondscoach Vincent Voorn zette het team een prima prestatie neer. Aan de landencompetitie finale van de European Equestrian Federation namen elf landen deel. Italië won de finale.

In het team koos bondscoach Vincent Voorn voor Maikel van der Vleuten en El Wikke als eerste starters. In de eerste manche kregen ze een springfout en in de tweede bleven ze foutloos. Loewie Joppen debuteerde in een landenwedstrijd. Met Havel van de Wolfsakker Z had de Limburger in het de eerste manche het streepresultaat voor het team. In de tweede telden de vier strafpunten mee voor de uitslag.

Kars Bonhof, die vrijdag al achtste werd in de Grote Prijs, reed als enige foutloos in openingsronde met zijn extra springende hengst Hernandez TN. In de tweede manche konden ze de vorm niet vasthouden en kwamen er 8 strafpunten op het scorebord, die niet meetelden voor de totaalscore. Marc Houtzager en Holey Moly kwam uit op een resultaat van 5 en 0 strafpunten. Met een totaal van 13 strafpunten leidde dat tot de vierde plaats in de finale.

Italië won de finale met een totaal van 4 strafpunten. Ierland (8) en Oostenrijk (12) volgden op de plaatsen twee en drie.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Kars Bonhof en Hernandez TN (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
    Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen