­ Springruiters zevende in landenwedstrijd Aken - KNHS

Springruiters zevende in landenwedstrijd Aken

Geplaatst op 30 juni 2022 in Springen

De springruiterequipe van Jos Lansink is op een teleurstellende zevende plaats geëindigd in de bij kunstlicht verreden landenwedstrijd op het CHIO in Aken. Harrie Smolders was met Bingo du Parc met een foutje over twee manches de beste van de Oranje-jassen. Duitsland won de thuiswedstrijd voor de Belgen.

Na de overwinning van TeamNL in Rotterdam vorige week, werd met belangstelling uitgekeken naar de landenwedstrijd van Aken. Het team van Jos Lansink kon dit keer echter geen potten breken in de Aachener Soers, waar de wedstrijd onder kunstlicht begon met veel regen. Met de zevende plaats van acht teams zal er nog wel nagesproken worden over de wedstrijd, maar zal het niet lang in de herinnering blijven.

Harrie Smolders had net als vorige week in Rotterdam de vierde startpositie van TeamNL. Met Bingo du Parc hield hij Nederland nog enigszins in de race na een superieure foutloze eerste ronde. Daaraan vooraf ging een goede ronde met 8 strafpunten van Sanne Thijssen, die Hi There in zijn eerste vijfsterren landenwedstrijd startte. Johnny Pals had ook een meetellend resultaat met de schimmel Charley in de eerste manche (4 strafpunten). Jur Vrieling en Long John Silver revancheerden zich in de tweede omloop met een spring- en een tijdfout. In de eerste manche kregen ze twee ongelukkige fouten en drie tijdfouten.
Sanne Thijssen en Hi There zetten in de tweede omloop hetzelfde resultaat neer als in de eerste. Voor Charley en Johnny Pals zat het niet mee in de tweede manche (17 strafpunten).

Harrie Smolders en Bingo du Parc gingen weer fantastisch rond in de tweede manche. De springfout kregen ze op de insprong van de voorlaatste hindernis, de driesprong. Smolders bewees wederom zijn klasse voor het team.

Volgende week start Smolders met Monaco in het team in de landenwedstrijd in Knokke (België). In dat team hebben ook Willem Greve, Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten een plek.

Uitslag Landenwedstrijd CHIO Aken, 1.60m
1. Duitsland, 5 str pnt
2. België, 8 str pnt
3. Groot-Brittannië, 8 str pnt
4. Zwitserland, 18 str pnt
5. Frankrijk, 24 str pnt
6. Verenigde Staten, 27 str pnt
7. Nederland, 29 str pnt
Sanne Thijssen (Sevenum), Hi There (v.Nabab de Reve), 8 - 8
Johnny Pals (As), Charley (v.Calido), 4 – (17)
Jur Vrieling (Holwierde), Long John Silver (v.Lasino), (11) - 5
Harrie Smolders (Lage Mierde), Bingo du Parc (v.Mylord Carthago), 0 - 4
8. Brazilië, 39 str pnt

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Harrie Smolders en Bingo du Parc (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Jur Vrieling beste ruiter van Jumping Amsterdam
    Jur Vrieling beste ruiter van Jumping Amsterdam
  • Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
    Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
  • Long John Silver 3 verder in de sport met achtervoegsel N.O.P.
    Long John Silver 3 verder in de sport met achtervoegsel N.O.P.