­ Stephan Hazeleger derde in 4* eventing Oudkarspel - KNHS

Stephan Hazeleger derde in 4* eventing Oudkarspel

Geplaatst op 17 april 2022 in Eventing

In het Noord-Hollandse Oudkarspel stond van 14 tot en met 17 april een internationale eventingwedstrijd op de agenda. Op de goed georganiseerde wedstrijd konden de combinaties in diverse klassen van start. Ook de internationaal startende ponyruiters mochten aan het talrijke publiek hun kunnen tonen over een fraaie cross.

In de zwaarste CCI 4*-S rubriek was Stephan Hazeleger (Harskamp) met zijn hengst Dupon met een derde plaats de beste Nederlandse combinatie. Raf Kooremans (Turnhout Bel.) reed Houdining naar plaats vijf. Beide Nederlandse ruiters reden een foutloze cross waarin ze wel wat tijdfouten opliepen. In het springen gingen beide combinaties ook foutloos rond. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de Duitse Ingrid Klimke die zowel de eerste als tweede plaats voor zicht op wist te eisen.

Meer Nederlands succes
Aan de internationale ponyrubriek was ook een teamchallenge verbonden. Het team Nederland 1 ging hier met de overwinning naar huis. Beste Nederlandse in het klassement was Lila van Rijthoven (Hilversum) met Nemo 179 op plaats vier.

Roel Zonneveld (Voorschoten) won met Easy Boy de CCI2*-S. In de CCI2*-L was er een tweede plaats voor junior Leida Naber (Biddinghuizen) met ACSI T-Bone EH Z en de CCI1* Intro rubriek werd gewonnen door Renske de Bruin (Heumen) met Gina Barina.

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Stephan Hazeleger door Ashley Claus

Ander Nieuws

  • NK Eventing jeugd verschoven naar Varsseveld
    NK Eventing jeugd verschoven naar Varsseveld
  • De Zeeuwse Verzekeringen EK 2022 Teamsponsor Eventing Team Junioren en Young Riders
    De Zeeuwse Verzekeringen EK 2022 Teamsponsor Eventing Team Junioren en Young Riders
  • Deelnemers internationale wedstrijden 25 april 2022 t/m 1 mei 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 25 april 2022 t/m 1 mei 2022