­ Succesvolle FEI cursus voor menofficials in Kronenberg - KNHS

Succesvolle FEI cursus voor menofficials in Kronenberg

Geplaatst op 14 februari 2022 in Mennen & para

Ruim 50 parcoursbouwers, juryleden, stewards en technisch afgevaardigden uit 17 verschillende landen namen de afgelopen dagen deel aan de door de KNHS georganiseerde FEI cursus voor menofficials in het Parkhotel in Horst en op Grandorse in Kronenberg.

Onder leiding van cursusleiders Jeroen Houterman, Andrew Counsell, Martin Röske en Philip Bateman werden de deelnemers meegenomen in de nieuwe FEI reglementen waarna elke groep zich concentreerde op hun specifieke taken. Er ontstonden vele goede discussies in een aangename sfeer.

De parcoursbouwers trokken vrijdag naar Grandorse voor het praktijkgedeelte waar zij onder andere een vaardigheid opbouwden. Op zaterdagmiddag waren de juryleden, stewards en technisch afgevaardigden aanwezig op de terreinen van de WK-locatie in Kronenberg. De stewards concentreerden zich op de diverse aanspanningen, terwijl de TA’s de vaardigheid afnamen en de hindernissen bekeken.

Voor de juryleden lag de nadruk natuurlijk op de dressuur. Kelly Houtappels-Bruder stelde haar dressuurpaard Hanno onder het zadel voor. Marije Willemsen reed met haar enkelspan pony de tweesterren-proef, waarna Erik Evers de nieuwe driesterren-tweespanproef reed met zijn mooie span vossen. Saskia Siebers reed met Axel de driesterren-proef en Marijke Hammink sloot de middag af met de nieuwe driesterren-vierspan proef. De juryleden waren deze topmenners zeer dankbaar voor hun zeer nuttige en plezierige medewerking, wat waardevolle discussies opleverde in de jurering van de dressuurproeven.

Na bijna twee jaar met weinig internationale menwedstrijden was het voor de cursisten een gezellig weerzien. Het sociale en netwerk aspect van de cursus stond voorop tijdens dit weekend, waar nieuwe vriendschappen ontstonden en bestaande relaties werden aangehaald.

Ander Nieuws

  • IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
    IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
  • Groot deelnemersveld op internationale menwedstrijd in Exloo
    Groot deelnemersveld op internationale menwedstrijd in Exloo
  • 11 maart oefenmennen en oefenspringen op het NHC
    11 maart oefenmennen en oefenspringen op het NHC