­ Terugblik Liveblog Hippiade 2022 - Donderdag 18 augustus - KNHS

Terugblik Liveblog Hippiade 2022 - Donderdag 18 augustus

Geplaatst op 18 augustus 2022

Welkom bij de liveblog van de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022! Komende weken strijden de beste ruiters, amazones, voltigeurs en menners van Nederland met hun paarden en pony's om de felbegeerde KNHS-kampioenstitels. We kijken uit naar mooie paardensport en bovenal veel plezier voor alle deelnemers en paarden. Heb jij zelf een leuke foto of video van de Hippiade? Deel deze met #hippiade2022.

Vandaag gaan we alweer de derde dag van de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022 in en zijn de dressuurpaarden in de klasse M1, M2 en Z1 aan de beurt.
Wil je jouw toekomstige kampioen op de voet volgen? Bekijk dan hier de startlijsten en uitslagen. 
We zien alle supporters graag tijdens de Hippiade in Ermelo! Ben je niet in de gelegenheid om te komen kijken? In onze Hippiade Liveblog lees je alles over de kampioenen. Op www.clipmyhorse.tv worden geselecteerde ringen op klein scherm gratis live uitgezonden.

18.30 uur Wilhelmus klinkt voor alle prijswinnaars in de klasse M2, M1 en Z1!

Tweede KNHS-titel op rij voor Saskia van Es

Hoewel ze afgelopen winterseizoen in Ermelo ook al werd gehuldigd als kampioen met haar paard Fireball in de klasse L2, was het zeker geen zekerheid dat het op de Hippiade in de klasse M2 ook zou lukken. “De entourage op het buitenterrein is heel anders dan binnen en mijn paard is nogal prikkelbaar met geluid. Ik had daarom ook helemaal geen verwachtingen. Maar hij was er eigenlijk heel relaxt onder en gaf me een super fijn gevoel. Zeker in de finaleproef kon ik van begin tot eind precies rijden zoals ik het zou willen hebben. Dus ik ben heel tevreden!”

 1. Saskia van Es (Schaesberg, Limburg) – Fireball, 72,167%
  2. Mara de Vries (Werkendam, Noord-Brabant) – Probarn Mellevanck PP, 69,667%
  3. Francis Jansen (Beuningen, Gelderland) – Lafhira, 68,389%


Saskia van Es met Fireball

Eline van Egmond verrast door winst in de klasse Z1

Zonder verwachtingen stapte Eline van Egmond vanochtend op haar paard voor haar proeven in de klasse Z2. Ze wist de zenuwen goed onder controle te houden want met een score van 71,095 mag zij zich de nieuwe kampioene van de klasse Z1 noemen met haar paard Leonardo Da Silicia. Na de prijsuitreiking vertelt Eline enthousiast: “Heef gaaf! Ik had vanochtend al een heel fijne proef gereden maar wel met een paar kleine dingetjes. Dus het kon zeker beter. Mijn instructeur Gerard Hogervorst was erbij en die zei dat ik wel dik 70% kon halen. ’s Middags tijdens mijn tweede proef voelde het heel fijn en ging ik gewoon knallen. En het is gelukt! Echt fantastisch! Ik kan het nog steeds niet geloven.”

 1. Eline van Egmond (Lisserbroek, Noord-Holland) – Leonardo Da Silica, 71,095%
 2. Jesper van Heijst (Bergschenhoek, Zuid-Holland) – Keep in Mind, 68,143%
 3. Nicky Snijder (Nieuwleusen, Overijssel) – L’Unique Sth, 67,524%


Eline van Egmond met Leonardo Da Silica

Monsterscore voor Annemijn Boogaard in de klasse M1

Met een overweldigende score van maar liefst 76,056% schreef de 21-jarige Annemijn Boogaard vandaag de klasse M1 sponsored by Agradi op haar naam. Ze liet daarmee met haar paard Mr. Magnum Bth de concurrentie ver achter zich. Nog wat beduusd door haar succes vertelt Annemijn: “Mijn paard liep echt super vandaag. In de eerste proef had ik nog een stomme ruiterfout door verkeerd te rijden maar vanmiddag liep alles perfect. Na de proef kreeg ik zelfs een applaus van de juryleden. Ik dacht ‘dan zit het vast wel goed’. En dan die hoge score, niet normaal!”

Uitslagen dressuurklasse M1 sponsored by agradi

 1. Annemijn Boogaard (Borsele, Zeeland) – Mr Magnum Bth, 76,056%
 2. Annelotte Felix (Ijsselmuiden, Overijssel) – Merle Quina Tf, 71,278%
 3. Melanie Woutersen (Naaldwijk, Zuid-Holland) – Mi Morena, 70,000%


Annemijn Boogaard met Mr Magnum Bth

17.18 uur Trots op onze sponsors!
Wij zijn trots op de sponsors die deze dag mogelijk maken.
Witte van Moort, Agradi, Horka, Pavo


Rubriekssponsor van de klasse M1 - Agradi


Rubriekssponsor van de klasse M2 - Pavo


Rubriekssponsor van de klasse Z1 - Horka

 

16.00 uur Finaleproef van start voor klasse M1, M2 en Z1
We naderen de ontknoping van de dressuurklassen voor paarden die vandaag verreden worden. Op het spel staan de KNHS-titels in de klasse M1, M2 en Z1. Nadat alle ruiters vanochtend een eerste proef hebben gereden, mogen in alle rubrieken de beste 16 combinaties per klasse nogmaals de rijbaan betreden voor hun finaleproef. Rond 18.00 uur wordt er duidelijk wie er uiteindelijk nog boven staan en vanavond worden gehuldigd op MedalPlaza.   

 

Ander Nieuws

 • Als KNHS-lid met korting naar het CHIO Rotterdam
  Als KNHS-lid met korting naar het CHIO Rotterdam
 • Wereldkampioenschap tweespannen 2025 in Beekbergen
  Wereldkampioenschap tweespannen 2025 in Beekbergen
 • Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
  Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden