­ Terugblik Liveblog Hippiade 2022 - Vrijdag 19 augustus - KNHS

Terugblik Liveblog Hippiade 2022 - Vrijdag 19 augustus

Geplaatst op 19 augustus 2022

Welkom bij de liveblog van de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022! Komende weken strijden de beste ruiters, amazones, voltigeurs en menners van Nederland met hun paarden en pony's om de felbegeerde KNHS-kampioenstitels. We kijken uit naar mooie paardensport en bovenal veel plezier voor alle deelnemers en paarden. Heb jij zelf een leuke foto of video van de Hippiade? Deel deze met #hippiade2022.

De vierde dag van de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022 is alweer van start! Vandaag zetten de voltigeurs in de klasse B en L en de 1.10 en 1.20 springruiters met hun D/E pony's hun beste beentje voor om kans te maken op de kampioenstitels. 

Wil je jouw toekomstige kampioen op de voet volgen? Bekijk dan hier de startlijsten en uitslagen
We zien alle supporters graag tijdens de Hippiade in Ermelo! Ben je niet in de gelegenheid om te komen kijken? In onze Hippiade Liveblog lees je alles over de kampioenen. Op www.clipmyhorse.tv worden geselecteerde ringen op klein scherm gratis live uitgezonden.

 

18.20 uur - Het Wilhelmus klinkt voor de laatste kampioenen van de dag. In de klasse L Teams ging de strijd om de kampioenstitel tussen Horst aan de Maas 1 en Wittegheit 5. Met mooie punten voor de technische en artistieke elementen gaat Horst aan de Maas 1 er met de gouden plak vandoor. 

 1. Horst aan de Maas 1, longeur Leanne van Goor - Duncan, totaalscore 6,510 en paardscore 6,726
 2. Wittegheit 5, longeur Angelique Theunisse - Favory, totaalscore 5,943 en paardscore 5,360

Bij de solisten in de klasse L waren er maar liefst 22 deelnemers. Na een prachtige kür ging Jinthe Fonteijn er met de overwinning vandoor! 

 1. Jinthe Fonteijn, longeur Irene Huisman - Buick Hill, totaalscore 7,025 en paardscore 7,094
 2. Eveline Hagen, longeur Jorinda Jongkind - Irento L, totaalscore 6,862 en paardscore 7,150
 3. Shanti Slotboom, longeur Barbara van Essen - Aberlina, totaalscore 6,826 en paardscore 6,800


De kampioenen in de klasse L 

17.20 uur - En ook de laatste deelnemers van vandaag hebben het erop zitten. Nu is het wachten op de uitslag van de voltige klasse L Teams en Solo... Zo op naar de prijsuitreiking om 18.15 uur!


Het laatste team van vandaag laat haar kunsten aan de jury zien

15.45 uur - Bij de voltige zit het eerste onderdeel van de klasse L Teams erop en is de klasse L Solo in volle gang. Na de solisten komen de teams nog een keer in de ring voor de kür.  

14.35 uur - Het 1.20 springen D/E gesponsord door Agradi verliep nagenoeg hetzelfde als de eerdere rubriek deze dag. In de selectieve 1e manche reden twee combinaties foutloos. Van deze twee was het alleen Joyce Wiegersma die met haar coöperatieve ruin Aldancer ook de tweede omloop geen enkele fout liet noteren en dus terecht kampioen is! Gefeliciteerd Joyce!

 1. Joyce Wiegersma (Wieringermeer, Noord-Holland) - Aldancer, 0 (74.68)
 2. Loïs Wilschut (Lunteren, Gelderland) - Kyrian van Orchid's, 4 (76.47)
 3. Anouchka Marinissen (Veere, Zeeland) - Kanoa van Orchid's, 8 (72.42)


Foto Digishots: Prijsuitreiking van het 1.20 springen cat. D/E

12.30 uur - Kampioenen bekend voor het springen en de voltige Pas de Deux!

Het was spannend tot het laatste moment in de 2e manche. De laatste deelneemster Marcella Berends had het "geheel in eigen hand". Ze hoefde alleen maar foutloos te blijven voor de kampioenstitel. De 17-jarige Drentse bleef nuchter en deed samen met haar voorzichtig springende Italiëtte Du Vlist precies dat! Zo kende deze rubriek geen barrage, maar de ontknoping was er niet minder spannend om. 

 1. Marcella Berends (Emmer-Compascuum, Drenthe) - Italiëtte Du Vlist, 0 (64.15)
 2. Babette Hanse (Dronten, Flevoland) - Special Eslhofs Esmee, 4 (63.99)
 3. Senna Beckers (Baexem, Limburg) - Lucy, 4 (69.21)


Foto Digishots: Marcella Berends met Italiëtte Du Vlist

Het is drie keer goud vandaag voor voltigevereniging Zuidenveld! Eline en Marije haalden de derde overwinning voor Zuidenveld binnen in de Pas de Deux. Deze gouden combinatie traint nog helemaal niet zo lang samen. Pas sinds mei vormen ze een duo en ze gaan nú al met de gouden plak naar huis! Niet alleen een fantastisch resultaat voor henzelf, maar dus ook voor voltigevereniging Zuidenveld! 

 1. Eline en Marije (Zuidenveld), longeur Sofie van der Laan - Escada Piaget, totaalscore 6,399 en paardscore 7,366
 2. Jasmijn en Lieke (DWV), longeur Pauline Bouwmeester - Darlitha's Diamond, totaalscore 6,271 en paardscore 6,622
 3. Maita en Julia (Zuidenveld), Sofie van der Laan - Escada Piaget, totaalscore 5,927 en paardscore 6,914


Alle kampioenen van de voltige klasse B bij elkaar. Eén groot feest voor voltigevereniging Zuidenveld!

12.15 uur - Ook voor de voltige klasse B Solo is de kampioen bekend!

Gefeliciteerd Maite Vierhoven, longeur Lisette Peeters en paard El Arenal! Een mooie uitvoering met een mooie medaille als resultaat. De jury heeft vandaag echt een stijgende lijn gezien in het artistieke onderdeel van de kür. De scores lagen in de top dan ook dicht bij elkaar. Des te zoeter smaakt de overwinning. Deze klasse wordt aangeboden door HORKA en dus gaat de winnaar met een mooie ereprijs naar huis!

 1. Maite Vierhoven, longeur Lisette Peeters - El Arenal, totaalscore 6,989 en paardscore 7,330
 2. Emily Senventer, longeur Barbara van Essen - Aberlina, totaalscore 6,908 en paardscore 7,828
 3. Faye Back, longeur Nienke de Wolff - Christmas, totaalscore 6,662 en paardscore 6,842

Bij het springen zijn we van start met het tweede onderdeel. Na enkele combinaties lijkt het een parcours dat voor deze beste 50% goed te rijden is. De deelnemers met vier strafpunten uit de eerste ronde voeren de druk op voor de foutloze combinaties uit dezelfde ronde. Tot nu toe zijn er drie foutloos door de 2e manche. Het blijft spannend!

11.40 uur - De eerste kampioen van de dag is bekend!

Bij de voltige klasse B mag team Zuidenveld 1 later bij de prijsceremonie de gouden medaille ophalen! De teams waren op alle verplichte oefeningen erg aan elkaar gewaagd. De hoge punten voor paard El Arenal van het team heeft uiteindelijk het verschil gemaakt. De prijsdeken gesponsord door Agradi zal El Arenal goed staan! Gefeliciteerd voltigeurs! Bekijk alle uitslagen op hippiade.nl.

 1. Zuidenveld 1, longeur Lisette Peeters - El Arenal, totaalscore 6,530 en paardscore 7,602
 2. Flevoruiters 3, longeur Irene Huisman - Borsodi Time, totaalscore 6,276 en paardscore 5,884
 3. Top team 2, longeur Maureen Hekert - Escobar, totaalscore 6,021 en paardscore 5,578

11.30 uur - Alle 40 combinaties hebben hun ronde gereden. Iedereen die 12 strafpunten of minder heeft mag zich melden voor de 2e manch. Het gaat hier dan om de beste 50%. Om 5 voor 12 vervolgen we het 1.10!

11.15 uur - Startnummer 34, Marcella Berends met haar pony Italiëtte Du Vlist is foutloos en neemt met de snelste tijd voorlopig de leiding in het klassement. Ook Iris Luchtmeijer mag met een foutloze ronde zeker starten in de tweede manche. 

11.05 uur - Voltige Klasse B solo is ook van start! Op de foto Faye Back met Christmas als derde deelnemer van deze klasse!

De derde deelnemer die verzekerd is van een plekje in de 2e manche bij het 1.10 springen is Ilse van Dijk met haar E-pony Maestro Quin.


Het parcours met mooie hindernissen van onze (rubriek)sponsoren

10.45 uur - Ook Simon Boekema blijft foutloos! Met nog 17 combinaties te gaan is de ruiter uit Vollenhove met zijn Tinapatch de tweede die zeker is van een startbewijs in de 2e manche. 

De voltigeteams in de klasse B hebben allemaal hun beste beentje voor gezet. Nu is het wachten in spanning op de uitslag van de jury...

10.35 uur - Senna Beckers met Lucy is met startnummer 17 de eerste foutloze combinatie in de springring. Op het oog zag het er uit als een moeiteloze ronde.   


Foto Digishots: Senna Beckers met Lucy vliegt over de prachtige nieuwe hindernis van Hartog. 

10.00 uur - De dag ging vanochtend om 9.00 uur van start met de vetcheck voor de klasse B in de Voltige. Alle paarden zijn er met vlag en wimpel doorheen gekomen en de teams konden om 9.45 uur van start! De eerste deelnemer in de klasse 1.10m cat D/E ging om 10.00 uur de eerste hindernis over.  

Categorie: Hippiade, Liveblog

Ander Nieuws

 • Terugblik LIVEBLOG HIPPIADE 2022 - vrijdag 26 augustus
  Terugblik LIVEBLOG HIPPIADE 2022 - vrijdag 26 augustus
 • Parcoursbouwers Hippiade springen paarden aan het woord
  Parcoursbouwers Hippiade springen paarden aan het woord
 • Terugblik: Liveblog Hippiade 2022 - Zaterdag 20 augustus
  Terugblik: Liveblog Hippiade 2022 - Zaterdag 20 augustus