­ Terugblik LIVEBLOG HIPPIADE 2022 - vrijdag 26 augustus - KNHS

Terugblik LIVEBLOG HIPPIADE 2022 - vrijdag 26 augustus

Geplaatst op 26 augustus 2022

Vandaag alweer de eennalaatste, de achtste dag van de KNHS Witte Van Moort Hippiade 2022! Vandaag zijn de springpaarden aan de beurt. Zij gaan van start in de klasses 1.00, 1.10 en 1.20 springen paarden. Het belooft weer een prachtige dag te worden en we wensen alle deelnemers en paarden veel succes en plezier!

Deel jouw Hippiadefoto’s met ons met #hippiade2022

Bekijk hier de startlijsten en uitslagen.
We zien alle supporters graag tijdens de Hippiade in Ermelo! Ben je niet in de gelegenheid om te komen kijken? In onze Hippiade Liveblog lees je alles over de kampioenen. Op www.clipmyhorse.tv worden geselecteerde ringen op klein scherm gratis live uitgezonden.

19.00 uur: We willen alle deelnemers, paarden, pony's, sponsors, officials, crew en supporters ontzettend bedanken voor deze geslaagde achtste Hippiade dag en we wensen alle deelnemers van morgen alvast veel succes! Het eindbericht vind je hier.


Marco Sas met Furore Medico zijn blij met de ereprijs van Hartog


Furore Medico begint vast aan zijn welverdiende prijs 


Marco Sas met Furore Medico, kampioen 1.20 springen paarden

18:15 uur: Een ware kampioen in de 1.20 rubriek sponsored by Hartog is zojuist Marco Sas uit Hoorn met Furore Medico geworden. Na twee manches en een barrage was deze combinatie de enige die geheel de nul wist te houden en daarmee de titel binnensleepte. Plek twee ging naar Eva Oude Wolcherink uit Denekamp met La Rosso Lady SDH en een mooie bronzen plak was er tot slot voor Anne Klein en Hannelore, een combinatie uit Wezep.


Prijsuitreiking 1.20 springen paarden sponsored by Hartog

 1. Marco Sas (Hoorn, regio Noord-Holland) met Furore Medico
 2. Eva Oude Wolcherink (Denekamp, regio Overijssel) met La Rosso Lady SDH
 3. Anne Klein (Wezep, regio Gelderland) met Hannelore

Marco Sas roemt de veelzijdigheid van zijn Furore Medico, die hij naar eigen zeggen maar af en toe inzet bij het springen. “Als er plek is op de vrachtauto gaat hij mee. Hij vindt dit zo’n leuk spelletje en geniet ervan. Hij loopt Z2 dressuur en het is echt een heerlijk paard. Je kunt ermee naar het strand, naar het bos, voor de kar, eigenlijk alles. Het kan nu zomaar zijn dat hij de komende anderhalve maand niet springt en alleen weer dressuur loopt. Mijn collega Denise Lumi is de eigenaresse en die rijdt dus dressuur met hem. Dat hij zo makkelijk te rijden is, is zeker haar verdienste. Dat maakt mijn werk heel makkelijk en daar dank ik ook deze overwinning aan.”

17.50 uur: Een vertrouwd gezicht op de Hippiade. De 76-jarige ringmeester Henk Vrij, met een carrière die de term routinier ver overstijgt, aangezien hij al sinds zijn achttiende dit werk doet ten dienste van de paardensport. Hij zorgt er ook vlak voor de barrage van de 1.20 rubriek (9 deelnemers) voor dat alles strak verloopt en iedere ruiter op tijd in de ring verschijnt. 

16.45 uur: We gaan ons opmaken voor de apotheose van de laatste rubriek op deze achtste Hippiadedag. De beste 25 combinaties van de eerste manche in de klasse 1.20 zien terug in de tweede, verdeeld over 17 foutlozen, 7 met één tijdfout én de snelste 4-fouter.

16.15 uur: Parcoursbouwers Frielink en Wilmink aan het woord: “Laatste wat we willen zijn combinaties met veel strafpunten” Het hele interview lees je hier. 


Tim Frielink (links) en Jacques Wilmink (rechts)

15.30 uur: Minder fijn nieuws vanaf de buren bij het KWPN. Daar is droes bij een paard geconstateerd. Aangezien op de Hippiade geen gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten van het KWPN-centrum kan het evenement doorgaan. Ook de KNHS-Talentendag, die maandag plaatsvindt op het Nationaal Hippisch Centrum, gaat door. Lees hier meer. 

14.50 uur: De laatste rubriek van vandaag, de klasse 1.20, sponsored by Hartog, begint met de eerste deelnemer. Hier vind je de startlijst en de live uitslag.  

14.30 uur: De kampioen in de klasse 1.10, sponsored by Anemone Horsetrucks is bekend. Na een werkelijk spetterende barragerit ging de titel in deze rubriek naar de nog jonge Laura Bakker (De Meern) en haar competitieve Fiesta. De lang aan de leiding gaande Mayke Leusink (Rekken) met Kinkie op zilver en Jannie Nentjes (Urk) met Everest op brons maakten de girlpower in deze rubriek compleet. 

 

 1. Laura Bakker (De Meern, regio Utrecht) met Fiesta
 2. Mayke Leusink (Rekken, regio Gelderland) met Kinkie
 3. Jannie Nentjes (Urk, regio Overijssel) met Everest

De kersverse kampioene in de 1.10 klasse moest er flink voor strijden in een barrage met ruim twintig deelnemers. Met haar bekeken maar ook risicovolle rit met Fiesta deed Laura Bakker een geslaagde poging en kon de naam van haar paard na afloop in de praktijk worden gebracht. Ze vertelt: “Het was alles of niks. Ik ben zo trots op mijn paard! Ze is snel van zichzelf en deed het geweldig. Alles paste in de barrage. Ik vond het nog spannend na afloop maar op een gegeven moment dacht ik wel dat we het gingen halen."

13.30 uur: Een speciale vermelding voor Kees den Boer (69), met Quattro Stormwind deelnemer aan de barrage van de 1.10 rubriek en vandaag jarig. 

 

Kees den Boer viert vandaag zijn verjaardag en mag zich met 69 jaar de senior van het gezelschap noemen. Hij was sterk onderweg in de barrage maar zag zijn paard richting de laatste lijn langs de hindernis schieten, waarmee de kansen van deze nog altijd fanatieke ruiter waren verkeken. "Ik lag op de tijd, maar in de wending liep hij over de schouder weg. Het was mijn fout, echt jammer", aldus Den Boer, die pas laat begon met paardrijden. "Ik heb nooit bij de pony's gereden en tot mijn 28ste gevoetbald. Daarna ben ik begonnen en voorlopig ben ik nog niet klaar. Mijn paard is pas zes dus we kunnen nog even."

 


De 1.10 springen paarden wordt gesponsord door Anemone Horsetrucks. Je kunt bij hen terecht voor nieuwe en tweedehands paardenwagens en hebben hun pk's tijdens de Hippiade in het strodorp geëtaleerd. 

 
De rubriek 1.10 springen paarden is van start gegaan. 

11.35 uur: De rubriek 1.10 springen paarden sponsored by Anemone Horse Trucks gaat van start.


Julian Kruit met Desperado TS Z

 1. Julian Kruit (Nieuw Amsterdam, regio Drenthe) met Desperado TS Z
 2. Jesse Seiger (Denekamp, regio Overijssel) met Ceawen Z
 3. Niels Roozen (Moergestel, regio Brabant) met Easy Elvis BZ

Winnaar Julian Kruit geeft de nodige credits aan zijn Deperado, en zegt: "Dit is zo’n fijn paard. Hij is pas vijf en ik heb hem echt nog maar net. Ik denk alles bij elkaar een maand. Bij de regiokampioenschappen in Drenthe waren we al tweede en nu zelfs eerste. Ik heb al meerdere Drentse titels gewonnen, maar het is de eerste keer dat ik win op de Hippiade. Heel mooi dit!”

Edwin Hoogenraat verzorgde samen met Bart van der Maat de jurering in deze rubriek op stijl. Hij zegt over de apotheose: “Je kon in de barrage zien dat een hoop ruiters goed nadachten over wat ze deden, mede naar aanleiding van ons commentaar uit het basisparcours. Daarnaast hebben we genoten van de paarden. Er zaten hele fijne paarden bij. We zijn blij met het verloop van deze rubriek.”

10.50 uur: De eerste kampioen is bekend, Julian Kruit met Desperado TS Z wint de gouden medaille in de 1.00 paarden springen. 


Prijsuitreiking 1.00 paarden springen sponsored by Pavo - Julian Kruit met Desperado TS Z

10.15 uur: De barrage in de rubriek springen paarden 1.00 gaat van start.


Het publiek kijkt gespannen toe tijdens de barrage 1.00 springen paarden. 

8.15 uur: De eerste starter van vandaag, Tayler Adams met Lardey (v. Harley VDL)


Tayler Adams met Lardey

8.00 uur: Door een technische storing is de livestream van ClipMyHorse.TV pas vanaf 10.00 uur beschikbaar. 

 

Categorie: Hippiade, springen

Ander Nieuws

 • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
 • 11 maart oefenmennen en oefenspringen op het NHC
  11 maart oefenmennen en oefenspringen op het NHC
 • 8 oktober oefendressuur en -springen in Ermelo
  8 oktober oefendressuur en -springen in Ermelo