­ Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Den Bosch - KNHS

Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Den Bosch

Geplaatst op 12 maart 2022 in Dressuur & Para

Thamar Zweistra (Schore) was op de zesde plaats de beste ruiter van TeamNL in de FEI wereldbekerwedstrijd dressuur tijdens The Dutch Masters – Indoor Brabant Horseshow. In de Brabanthallen plaatste Zweistra zich daarmee als enige Nederlander voor de wereldbekerfinale volgende maand in Leipzig. De overwinning in Den Bosch ging naar de Duitse Jessica von Bredow-Werndl.

Zeeuwse plaatst zich voor derde jaar op rij voor wereldbekerfinale

“Ik was heel tevreden over de prestaties van Hexagon’s Ich Weiss”, vertelt Thamar Zweistra in de persconferentie. “Dit was pas zijn tweede Kür op Muziek die hij liep. Ich Weiss is nog maar negen jaar oud. Gisteren maakte ikzelf drie grote fouten in de Grand Prix, dus vandaag heb ik mijn revanche. Ik had er niet op gerekend dat ik vandaag de beste Nederlander zou zijn. Ich Weiss was echt goed geconcentreerd en ik was er scherp bij.”
Dankzij de zesde plaats staat Zweistra op de zevende plaats in de tussenstand van de Westeuropese league en daarmee heeft ze zich geplaatst voor de wereldbekerfinale in Leipzig, volgende maand.
Het is het derde jaar op rij dat Zweistra dit presteert. Alleen twee jaar geleden miste ze de finale in Las Vegas, die werd afgelast vanwege de corona-pandemie. Vorig jaar was de Rhino-uitbraak de oorzaak van het cancellen van de finale in Gothenburg. “Ik weet nog niet of ik met mijn hengst Hexagon’s Double Dutch of Ich Weiss naar de finale ga. Ik denk dat Double Dutch iets zekerder is. Die heeft wat meer ervaring. We gaan kijken welk van de twee het fitst is tegen die tijd. Dat is ook de reden dat ik vandaag met Ich Weiss heb gereden, dan heb ik met sowieso met twee paarden gekwalificeerd. Dat is in ieder geval safe. Het was zeker het doel om me dit jaar te plaatsen voor de wereldbekerfinale. Na twee finales die niet doorgingen moet het nu gewoon een keer gebeuren.” Eerder in het seizoen reed Zweistra de wereldbekerwedstrijden met Hexagon’s Double Dutch.

Zweistra was op de zesde plaats de beste amazone van de zeven deelnemers van TeamNL aan start in de FEI Wereldbekerwedstrijd in Den Bosch. Marlies van Baalen (Brakel) en Denise Nekeman (Hasselt) volgden op de plaatsen zeven en acht.
De overwinning ging met overmacht naar de Duitse nummer 1 van de wereld Jessica von Bredow-Werndl. Regerend wereldbekerwinnaar Isabel Werth eindigde als tweede voor de populaire Zweed Patrick Kittel.

Uitslag FEI Dressage World Cup Grand Prix Kür op Muziek
1. Jessica von Bredow-Werndl (Dui), TSF Dablera BB (v.Easy Game), 90.555%
2. Isabel Werth (Dui), DSP Quantaz (v.Quaterback), 84.870%
3. Patrick Kittel (Zwe), Forever Young HRH (v.Fuerst Fugger), 82.500%
6. Thamar Zweistra (Schore), Hexagon’s Ich Weiss (v.Rubiquil), 77.080%

Klik hier voor de volledige uitslag

Tussenstand FEI Wereldbeker dressuur, Westeuropese league
1. Jessica von Bredow-Werndl (Dui), 60 pnt
2. Cathrine Dufour (Den), 52 pnt
2. Frederic Wanders (Dui), 52 pnt
7. Thamar Zweistra (Schore), 39 pnt

Foto: Thamar Zweistra en Hexagon's Ich Weiss (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
    Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel