­ Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’ - KNHS

Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’

Geplaatst op 20 januari 2022

Voor veel paardensporters is op een gegeven moment het doorgeven van kennis een logische vervolgstap. Het geven van instructie en het begeleiden van collega-paardensporters geeft verdieping aan je eigen vakmanschap en tijdens de instructeursopleidingen krijg je de kans om van professionals te leren. Marten Luiten en Annelotte Felix leggen uit waarom zij voor de KNHS Instructeursopleiding kiezen.

Betere basis
De twintigjarige Marten Luiten was het afgelopen jaar Europees kampioen bij de Young Riders. De student Bedrijfskunde heeft naast zijn kampioenspaard Fynona (v. Ampère) een heel aantal paarden tot zijn beschikking. Hij geeft naast zijn studie ook al wat lessen. Dit najaar begint hij aan het verkorte sporttraject om zijn instructeursdiploma te halen. Wat drijft hem dat te doen? ‘Ik heb al een aantal lesklanten en ik wil graag een betere basis om hen goed te kunnen begeleiden. De instructeursopleiding is een logische stap om dat te doen. Om mij heen hoor ik vrij veel mensen die enthousiast zijn over de instructeursopleidingen. Het is altijd goed om nieuwe kennis op te doen. Ik vind het wel belangrijk om dat vanuit een goede basis te doen. Ik heb het lesmateriaal al doorgenomen en ik denk dat ik qua didactiek of theoretische onderbouwing wel het een en ander kan opsteken. Ik heb in het rijden een nogal praktische achtergrond, al verwacht ik dat ik via mijn eigen trainers onbewust al heel veel theoretische onderbouwing heb meegekregen.’

In één streep door
De uit het Overijsselse IJsselmuiden afkomstige Annelotte Felix was met Amos de la Fazenda (v. Flemmingh) in de sport succesvol bij de jeugd en met Golden Challenge H reed ze internationaal bij de pony’s. Annelotte heeft het verkorte traject al afgerond en gaat in één streep door met Instructeur Basissport (ORUN 3). Ze vertelt: ‘Ik vind dat ik in het rijden en in het lesgeven veel aan de opleiding heb. Aspirant instructeur gaat vooral over het begin van het leren paardrijden. Ik vond het heel interessant om meer over didactiek te leren, wat kun je bijvoorbeeld van een kind verwachten? ORUN 3 gaat over de basissport en is meer gefocust op het verbeteren van een paard. Hoe kan ik dat het beste uitleggen aan een lesklant?’, zegt de studente HBO Bedrijfskunde enthousiast.

Lees hier het hele artikel in Paard&Sport waarin Marten en Annelotte uitleggen waarom zij hebben gekozen voor een KNHS-instructeursopleiding.

Enthousiast geworden?
Ben je zelf enthousiast over het volgen van een KNHS-instructeursopleiding?

Meld je dan nog snel aan voor een opleiding die dit voorjaar start:

ORUN2 Aspirant Instructeur 

Aspirant Instructeur Manege (verkort) start 16 februari 2022
Aspirant Instructeur Allround (verkort)  start 16 februari 2022
- Aspirant Instructeur Manege in Buinen start 23 februari 2022
- Aspirant Instructeur Allround in EdeUdenBathmenBarendrechtVinkega en Hillegom starten 23 februari 2022
Aspirant Instructeur Voltige start 16 februari 2022

ORUN 4+ Instructeur Wedstrijdsport

-           Instructeur Wedstrijdsport Plus (Nieuw!)

Klik op de opleiding van je keuze en schrijf direct in!

Klik hier voor meer informatie over bovenstaande opleidingen.

Meer informatie
Klik voor meer informatie en om in te schrijven op de opleiding van je keuze hierboven. Kijk op https://www.knhs.nl/instructeurs/voor alle informatie over de KNHS-instructeursopleidingen en schrijf je in! Heb je vragen over de KNHS-instructeursopleidingen? Mail dan naar academy@knhs.nl, we helpen je graag verder. 

Categorie: KNHS Instructeursopleiding, knhs academy, Paard&Sport

Ander Nieuws

  • Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
    Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
  • Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari
    Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari
  • Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
    Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!