­ Van Liere, Dijkstra en Rozestraten winnen finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie - KNHS

Van Liere, Dijkstra en Rozestraten winnen finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie

Geplaatst op 23 januari 2022 in Dressuur & Para

Na de selectiewedstrijden vond zondag in Kronenberg de ontknoping plaats van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie. De finalisten reden een kür op muziek en in de Grand Prix ging de overwinning naar Dinja van Liere en Hermès (v. Easy Game) met 77,667%. In de U25 noteerde Devenda Dijkstra met Hero (v. Johnson) de hoogste score van 72,108% en in de Lichte Tour was Maxime Rozestraten met Rue Noblesse (v. Rosentau) met 68,467% de beste.

“Hermès heeft zóveel kwaliteit in de piaffe/passage-tour. Voor die dubbeltellende onderdelen konden we hele hoge punten geven. Maar Dinja en Hermès lieten punten liggen in de galoptour en kregen fouten in de series. De kür had een mooie choreografie met originele lijnen en ondanks dat Dinja geen foutloze kür reed, was ze de beste”, vertelt Patricia Wolters die samen met Mariette Sanders en Mascha Reijs de jury vormde. Ook over Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) en Patrick van der Meer met Sephora S (v. Sir Donnerhall II) is Wolters enthousiast. “Ook dit zijn paarden met veel techniek in de piaffe en passage en die daarnaast veel uitstraling en souplesse hebben. Bij de paarden van Marieke en Patrick is de aanleuning nog een aandachtspuntje maar alle paarden in de top drie zijn fantastisch fijne paarden met deskundige ruiters. Dat was echt genieten.”

Dinja van Liere met Hermes

U25
Ook over Devenda Dijkstra, winnares bij de U25 die nu haar laatste wedstrijd in deze leeftijdscategorie reed, is Wolters enthousiast. “Hero is een harstikke fijn paard en zij waren duidelijk de beste. Dit paard is heel bevestigd in de piaffe en passage. Echt een leuke combinatie die internationaal aan de weg kan timmeren. Bo reed met Colt Sollenburg ook een leuke kür. Colt is een paard met heel veel go maar mocht soms wat meer halslengte hebben. Zij rijden al wat langer mee en je ziet dat er steeds meer bevestiging, controle en rust in komt.”

Devenda Dijkstra met Hero

Lichte Tour
In de Lichte Tour lagen de scores dicht bij elkaar en was er geen echte uitschieter. “Deze groep reed heel correct maar bij de meeste zag je dat ze een stukje wedstrijdritme misten. Maxime reed echt correct en een foutloze kür maar het artistieke deel had wat spannender gekund. En voor hogere punten mocht de muziek wat meer ondersteunen. De overgangen wil je graag terug horen in de muziek”, vervolgt Wolters. “Shanda had een harstikke fijn galopgedeelte, daar scoorde ze punten op. Maar de stap kon wat beter.”

Maxime Rozestraten met Rue Noblesse

Jurylid Wolters is blij dat de finale van KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie door kon gaan. “Het is super dat er zo’n sponsor is die deze competitie het hele jaar ondersteunt. Voor de ruiters is het ook hartstikke fijn dat de finale in deze corona-omstandigheden toch gereden kon worden. En wij als juryleden hebben leuke sport gezien.”

De KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse dressuursport voor senioren (Zware- en Lichte Tour) en U25 te stimuleren. Roelofsen wil met het sponsoren van de competitie de Subtop mooie wedstrijden bieden met een bovengemiddeld prijzengeld. Dit om de ongelijkheid tussen de spring- en dressuursport iets te verkleinen. Voor de winnaars stelt Roelofsen Horse Trucks het gebruik van een Parados Sport ter beschikking, de populaire 2-paards auto van Roelofsen.

Voorafgaand aan de finale van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie werd de finale van de Roelofsen Dressage Talent Scouting verreden, een talentenprogramma opgezet door Roelofsen Horse Trucks. Daarbij is het belangrijkste doel om jonge talenten, in de leeftijd van 10 tot en met 16 en 17 tot en met 21 jaar een extra stimulans te geven zich te ontplooien.

Uitslag finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie, Kronenberg
Grand Prix:
1 Dinja van Liere (Uden), Hermès (v. Easy Game) 77,667%;
2 Marieke van der Putten (Apeldoorn), Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) 75,650%;
3 Patrick van der Meer (Naaldwijk), Sephora S (v. Sir Donnerhall II) 74,225%.

U25:
1 Devenda Dijkstra (Nuland), Hero (v. Johnson) 72,108%;
2 Bo Oudhof (Nijeberkoop), Colt Sollenburg (v. Vivaldi) 71,708%;
3 Corinda Luttjeboer (Zwartebroek), Cirano DC (v. United) 70,550%.

Lichte Tour:
1 Maxime Rozestraten (Spaubeek), Rue Noblesse (v. Rosentau) 68,467%;
2 Shanda de Boer (Aalsmeer), Eastend’s Jack (v. Desperado) 68,450%;
3 Corinda Luttjeboer (Zwartebroek), Endyrava (v. Lord Leatherdale) 68,033%.

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid