­ Wijzigingen Licentiereglement Officials 2023 - 2025 - KNHS

Wijzigingen Licentiereglement Officials 2023 - 2025

Geplaatst op 16 november 2022

Vanaf 1 januari 2023 gaat het door het KNHS Bestuur en Ledenraad goedgekeurde, vernieuwde Licentiereglement Officials in voor een periode van drie jaar. Het Licentiereglement is bedoeld om te borgen dat onze officials voldoende routine behouden in het uitoefenen van hun functie én zich voldoende bijscholen om qua kennis en ontwikkelingen in de sport up-to-date te blijven.

Looptijd Licentiereglement
De geldigheid van het licentiereglement is verruimd van twee naar drie jaar. Door deze verruiming hebben officials langer de tijd om aan de gestelde voorwaarden qua praktische inzet te voldoen. Het Licentiereglement gaat in op 1 januari 2023 en is geldig tot 31 december 2025.

Puntentelling praktijkinzet vereenvoudigd
Iedere praktijkinzet telt als 1 licentiepunt. Dit maakt het makkelijker om het overzicht te behouden op de licentiepunten.

Toezichthouder
Paardenwelzijn is een belangrijke pijler binnen de KNHS en het te ontwikkelen sportbeleid. Daarom vragen we sinds 1 april 2021 onze dressuurjuryleden om naast het jureren ook een paar keer per jaar toezicht te houden op het voorterrein. Dit met het oog op de preventieve werking van een toezichthouder op het voorterrein, borging gelijke omstandigheden en goede sfeer op een wedstrijd. Bij het springen is dit al jaren gebruikelijk. In dit Licentiereglement wordt nu de inzet als toezichthouder geformaliseerd.

Ponymeter
Voor ponymeters is de minimale praktijkinzet opgenomen om negen pony’s te meten tijdens de licentieperiode van drie jaar.

Officials ontvangen later deze week een mail met aanvullende informatie over deze wijzigingen.  

Licentiereglement Hippische Officials 2023 - 2025

 

Bijlage Licentiereglement Hippische Officials 2023 - 2025

 

 

Categorie: licentiereglement, HO-licentie

Ander Nieuws

  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
  • Verlenging licentiereglement voor officials
    Verlenging licentiereglement voor officials