­ Willem Greve en Highway M TN winnen GP Mechelen - KNHS

Willem Greve en Highway M TN winnen GP Mechelen

Geplaatst op 29 december 2022 in Springen

Willem Greve boekte vanavond een mooie overwinning in de Grote Prijs van Mechelen. Het was voor zijn hengst Highway M TN zijn debuut in een vijfsterren Grote Prijs en dan direct winnen. “Ik weet ook niet eens meer wanneer het voor het laatst was dat ik een vijfsterren Grote Prijs won. Dat is echt al wel een tijdje geleden”, klinkt Greve even serieus na dat hij uitgelaten gereageerd heeft op zijn winst. “Super mooi. Highway M TN sprong super goed.”

Greve moest het voor een uitzinnig Belgisch publiek in de barrage opnemen tegen drie Belgen en een Zwitser. “De barrage liep heel goed. Highway M TN sprong super goed. Zijn instelling is echt een tien. Dit is werelds. Super mooi”, klinkt Greve enthousiast. “Het publiek brak de tent af.”

Greve was foutloos en sneller dan Thibault Philippaerts en Jeroen Appelen en nam de leiding over. Daar kwamen Olivier Philippaerts en Edouard Schmitz niet bij in de buurt na een springfout en een langzamere tijd dan de ruiter van TeamNL.

Greve en Highway M TN veroverden in april de Nationale titel en voegden vele zeges toe aan hun palmares. Wat ontbrak was een overwinning op het hoogste niveau. Die kwam er vanavond in de Grote Prijs van Mechelen. Greve won met zijn andere tophengst Grandorado TN N.O.P. in oktober de Grote Prijs van Leeuwarden, een wedstrijd op driesterren niveau. Zijn laatste Grand Prix-zege op vijfsterren niveau kan Greve zich ook niet meer herinneren. “Dat is echt al wel een tijdje geleden.”

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Willem Greve en Highway M TN tijdens het NK in Deurne

Ander Nieuws

  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
  • Verslag Springforum 16 januari 2023
    Verslag Springforum 16 januari 2023