­ Willem Greve haakt noodgedwongen af voor WK Herning - KNHS

Willem Greve haakt noodgedwongen af voor WK Herning

Geplaatst op 21 juli 2022 in Springen

Willem Greve is vandaag onfortuinlijk ten val gekomen tijdens C.H. de Wolden en heeft daarbij zowel zijn enkel als bovenarm gebroken. De TeamNL ruiter was gisteren nog aanwezig bij de teampresentatie voor het komende WK in het Deense Herning, maar moet nu dus noodgedwongen afhaken voor dit belangrijke kampioenschap.

Een flinke aderlating, op de eerste plaats voor hem, maar ook voor het Nederlandse team, dat met Greve en zijn hengst Grandorado TN een combinatie verliest die dit seizoen in een ongekende vorm verkeerde en vele prachtige nulronden in landenwedstrijden op haar conto had staan.  

Bondscoach Jos Lansink reageert dan ook aangeslagen op deze fikse tegenvaller, en zegt: “Ik heb Willem vandaag al een paar keer aan de telefoon gehad en dit is natuurlijk niet makkelijk voor hem. We hebben met elkaar vanaf februari een goede planning gemaakt. Dat pakte allemaal heel goed uit en nu wordt dat opeens op zo’n manier verstoord. Wat een domper. Allereerst voor Willem, maar ook voor de familie Nijhof, de mede-eigenaar van Grandorado. Ook zij hebben er alles aan gedaan zodat hun hengst optimaal naar het WK kon worden toegewerkt.”

De bondscoach bevestigt verder dat Jur Vrieling met Long John Silver (eigenaar SF Equestrian BV) de opengevallen plek inneemt en Hessel Hoekstra met Icoon VDL (eigenaar Stal Wiefferink) doorschuift naar de positie van meereizend reserve. Niet meereizende reserve achter Hessel Hoekstra is nu Patrick Lemmen (Grashoek) met zijn paard 
Exit Remo (eigenaar Wilgo van de Mheen).

We wensen Willem op de eerste plaats een spoedig herstel toe, zodat we in de nabije toekomst weer van hem en Grandorado kunnen genieten.

 

Foto: Arnd Bronkhorst

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023