­ WK Herning: Individueel brons voor Dinja van Liere - KNHS

WK Herning: Individueel brons voor Dinja van Liere

Geplaatst op 08 augustus 2022 in Dressuur & Para

Dinja van Liere wist in de Grand Prix Special van het wereldkampioenschap in Herning een prachtige bronzen medaille te behalen. De amazone uit Uden reed met Hermès, de hengst van Joop van Uytert, naar 79,407%.

De nieuwe wereldkampioen is Charlotte Fry. Een titel waar een Nederlands tintje aan zit, want niet alleen haar paard Glamourdale (v. Lord Leatherdale) is een Nederlands product, deze Britse amazone is in Nederland gevestigd bij Gertjan en Anne van Olst in Den Hout.

De nieuwe Anky
‘De nieuwe Anky’ wordt Dinja van Liere steeds vaker genoemd en ze lijkt die verwachting ook steeds meer waar te maken. Ze is bezig met een sterk outdoorseizoen en gedurende dit wereldkampioenschap komt het allemaal samen. Van Liere blikt tevreden terug. “Het doel was om een foutloze proef neer te zetten. Men zei tegen me: ‘Doe er nog maar een schepje bovenop’. Ik heb in overleg met mijn trainer Rieky Young besloten om er juist geen schepje bovenop te doen, maar om foutloos te willen blijven. Ik ben hier superblij mee.”

Het kan nog beter
“Hermès had twee schrikmomentjes, maar we hadden geen grote fouten. Daarin zie je dat Hermès steeds volwassener en steeds meer ervaren wordt. Hij ís scherp en áls hij omdraait, gaat dat heel vlug, maar ik ken hem steeds beter en ik was vandaag ook scherp om dat te voorkomen. Toch kan het nog beter. Hij kan nog wat meer gelaten zijn en de aanleuning kan wat meer voor me uit zijn, dan kan ik er nog mooier aan rijden.”

Nieuwe kür
Morgen heeft de dressuurploeg een rustdag. Woensdag is het afsluitende onderdeel en Dinja van Liere komt met een nieuwe kür op muziek op de proppen. “Misschien nemen we een klein risico. Hermès kan heel scherp in zijn reacties zijn, dus dat wordt ook voor mij heel spannend. Ik heb met mijn trainer Rieky Young en eigenaar Joop van Uytert overlegd en we gaan ervoor. We zijn er al even mee bezig. Het is een moderne kür, met mooie lijnen. Een pittige proef om te rijden, thuis loopt hij dit goed door. De muziek past in ieder geval heel goed bij ons.”

Scholtens ook naar kür op muziek
Emmelie Scholtens en Indian Rock komen (v. Apache) komen ook in aanmerking voor de kür op muziek. Scholtens reed 74,16% bij elkaar. “Het eerste deel van mijn proef ging superfijn. Het is jammer dat twee series mislukten, maar dat is meer onervarenheid dan een gebrek aan kwaliteit. Als Indian Rock dat foutloos doet, krijgt hij megapunten. Er zit echt nog heel veel meer in”, vertelde de trotse amazone uit Gorinchem die vandaag een veertiende plek behaalde.

Thamar Zweistra
Voor Thamar Zweistra stopt het kampioenschap na de Grand Prix Special. Zij reed een goede Grand Prix Special, maar haar score van 73,59% is niet voldoende voor een startplek in de kür op muziek. De amazone uit Schore eindigt op de twintigste plaats.

Uitslag Grand Prix Special:
Goud Charlotte Fry (GBR) - Glamourdale (v. Lord Leatherdale), 82.508%
Zilver Cathrine Laudrup-Dufour (DEN) - Vamos Amigos (v. Vitalis), 81.322%
Brons Dinja van Liere (Uden) - Hermes (v. Easy Game), 79.407%
14. Emmelie Scholtens (Gorinchem) - Indian Rock (v. Apache), 74.164%
20. Thamar Zweistra (Schore) - Hexagon's Ich Weiss (v. Hexagons's Rubiquil), 73.359%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Hermes, Dinja en eigenaren Joop en Renate van Uytert.

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam
  • Beleef de spectaculaire jeugdmiddag tijdens de KWPN Stallion Show
    Beleef de spectaculaire jeugdmiddag tijdens de KWPN Stallion Show
  • WK Ermelo: wisseling van de wacht
    WK Ermelo: wisseling van de wacht