­ WK Herning: Thamar Zweistra stelt niet teleur - KNHS

WK Herning: Thamar Zweistra stelt niet teleur

Geplaatst op 08 augustus 2022 in Dressuur & Para

Voor Thamar Zweistra was Herning haar eerste internationale kampioenschap en ze vervulde haar rol als teamlid met verve. In de Grand Prix Special ging er nog een schepje bovenop en dat resulteerde in 73,59%.

“Ik ben heel trots op Ich Weiss”, vertelt Thamar over haar stoere schimmelhengst. “Hij liep een fijne proef. Waar we in de Grand Prix nog een foutje in de eners hadden, voelde dat nu nog iets onzeker, maar hij bleef wel doen wat gevraagd werd.”

Kampioenschapspaard
Hoe is het voor Zweistra om in deze baan te rijden? “Ich Weiss vond het applaus een beetje spannend. Zodra ik aangeef dat hij het niet eng hoeft te vinden, is het goed. Ik denk dat hij gedurende dit kampioenschap veel geleerd heeft. Het is een heel fijn paard. Zijn lijf werkt altijd mee en zijn instelling is werkelijk fantastisch. Hij is fanatiek en houdt zich goed met zijn werk bezig. Een heel fijn paard om kampioenschappen mee te rijden.”

Medaille voor Dinja
“Het is super om zo mijn eerste kampioenschap te rijden. De sfeer is top, met de meiden is het gezellig. Iedereen gaat voor het hoogst haalbare. De sport is heel mooi hier. Ik hoop dat Emmelie goed rijdt en een medaille voor Dinja zou geweldig zijn.”

Veel ervaring
Thamar Zweistra was op haar achttiende ooit de jongste Grand Prix-amazone van Nederland en bij de Young Riders werd ze al eens gekroond tot Europees kampioen. Daarna zat ze allerminst stil. Op haar thuisbasis Stal Hexagon reed ze een heel groot aantal paarden naar het hoogste niveau, waarvan ze er minimaal 25 op het hoogste niveau uitbracht. Zweistra presteert al zeker 20 jaar in de internationale Grand Prix. Met Double Dutch (v.Johnson) reed ze haar eerste wereldbekerfinale en met deze Ich Weiss (v.Rubiquil) heeft ze een paard voor de internationale kampioenschappen.

Startlijst/uitslagen

Bekijk hier de website van het Wereldkampioenschap in Herning

Thamar Zweistra in actie Foto's: Hippofoto.be

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam
  • Beleef de spectaculaire jeugdmiddag tijdens de KWPN Stallion Show
    Beleef de spectaculaire jeugdmiddag tijdens de KWPN Stallion Show
  • WK Ermelo: wisseling van de wacht
    WK Ermelo: wisseling van de wacht