­ WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek - KNHS

WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek

Geplaatst op 14 augustus 2022 in Dressuur & Para

Wat een ongekend succesvol WK voor NLO-WVM-TeamNL Paradressuur in Herning. Teamgoud en zojuist volgde de zesde individuele medaille, want Frank Hosmar grijpt het zilver in de kür op muziek! Daar hoefde hij naar eigen zeggen weinig moeite voor te doen: “Alphaville N.O.P. leek te denken ‘Dit is mijn ding!”

“Ik ben helemaal in de wolken, weet even niet wat ik moet zeggen. Vandaag voelde het alsof ik niks hoefde te doen, ik zat lekker ontspannen in het zadel en stuurde hem zo rond. Normaal moet je een paard wel even bij de les houden tussendoor, maar ik hoefde hem niet te stimuleren of wat dan ook. Dat gevoel heb ik bijna nog nooit gehad. Het was net of Alphaville het wist, dat hij de muziek hoorde en zoiets dacht van ‘Oké, dit vind ik leuk en dit is mijn ding!’. Deze kür hebben we al langer en de jury geeft altijd hoge cijfers voor de muziek en eerlijk gezegd vind ik het zelf ook heel mooi, dus veranderen is niet aan de orde. De routine is ook hetzelfde, maar we blijven perfectioneren. Het ziet er van de zijlijn misschien makkelijk uit, maar geloof me als ik zeg dat er een paar moeilijke lijnen in zitten.”

Sowieso medaille
Het is al het vierde wereldkampioenschap waar Frank Hosmar aan deelneemt. Dat is op zichzelf staand al een bijzondere presentatie, maar als je kijkt naar zijn persoonlijke medaillespiegel wordt het nog indrukwekkender. De ruiter vertelde na zijn individuele brons op donderdag al dat Alphaville N.O.P. (v.Sandreo, eigenaren F. Hosmar en A. Hosmar-Keekstra) vorig jaar erg ziek is geweest en het was toen maar zeer de vraag of hij ooit weer terug kon keren op dit niveau. “De laatste internationale wedstrijden heeft Alphaville laten zien dat hij er weer is. En ik heb ook gezegd tegen Joyce dat ik hem alleen mee zou nemen naar Herning als hij helemaal goed zou zijn. Na al die jaren wil je eigenlijk alleen meerijden als je wat te vertellen hebt, dus we gingen sowieso voor een medaille hier. Maar goed, er zijn nooit garanties want je werkt met een levend dier en zelf kun je ook fouten maken. Dus dat het zo uitpakt, is natuurlijk heel mooi. Het is een prachtig kampioenschap geweest!”

7 medailles
En dat brengt de eindstand voor NLO-WVM-TeamNL Paradressuur op zeven medailles: teamgoud, dubbel individueel goud voor Sanne Voets, individueel brons en zilver voor Frank Hosmar, indvidueel zilver voor Demi Haerkens in de eerste proef en ook Lotte Krijnsen grijpt vandaag individueel zilver in haar kür. Daarmee gaat het WK in Herning de geschiedenisboeken in als één van de meest succesvolle kampioenschappen voor het Nederlandse team Paradressuur. De kwalificatie voor Parijs 2024 is bovendien ook afgevinkt en met deze prestaties op zak kijken we reikhalzend uit naar dat volgende wereldtoneel.

Uitslag Kür op Muziek Grade V:
1. Goud: Michèle George (BEL) & Best of 8 – 82.860%
2. Zilver: Frank Hosmar (Haarle) & Alphaville N.O.P. – 80.775%
3. Brons: Sophie Wells (GBR) & Don Cara M – 79.255% 

Meer informatie Wereldkampioenschap Herning
Lees hier alles over de formats van de kampioenschappen in Herning
Bekijk hier de website van het Wereldkampioenschap in Herning
Kijk hier voor meer informatie over de weg die de ruiters van TeamNL naar Parijs 2024 moet brengen
Klik hier voor de volledige uitslag Kür op Muziek Grade V

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek