­ Young Leaders ‘Geef de jeugd een stem’ in de regio Noord-Holland - KNHS

Young Leaders ‘Geef de jeugd een stem’ in de regio Noord-Holland

Geplaatst op 02 maart 2022

Het bestuur van de KNHS Regio Noord-Holland heeft dinsdag 22 februari kennis gemaakt met Philippine Bulsing. Deze 23-jarige studente Business Administration heeft bij de KNHS - binnen het Young Leaders Programma - het traject ‘Geef de jeugd een stem’ gevolgd. Tijdens dit traject, speciaal voor ambitieuze jeugd tussen de 16 en 25 jaar, heeft Philippine onder andere door middel van masterclasses kennis gemaakt met besturen, organiseren, presenteren en nog veel meer.

Nu is het moment aangebroken om al deze opgedane kennis in de praktijk te brengen en daarvoor is Philippine in contact gebracht  met het bestuur in haar regio. Philippine zal het regiobestuur gaan versterken als aspirant-bestuurslid. Zij zal met alle functies, taken en verantwoordelijkheden kennismaken om te onderzoeken waar haar voorkeur of misschien wel uitdaging ligt. Een mooie kans voor Philippine om haar te ontwikkelen en voor de regio om de jeugd een stem te geven.

De werkorganisatie in Ermelo is altijd bereikbaar voor tips en advies. 

Een prachtig traject om de jeugd te betrekken bij de ontwikkeling van de jeugd en ook een gelegenheid om toekomstige bestuurders op te leiden. Bij de volgende Algemene Leden Vergadering zal Philippine officieel worden geïnstalleerd als aspirant-bestuurslid.

Wil je meer weten? Kijk op: https://www.knhs.nl/paardrijden/ylp-geef-de-jeugd-een-stem/ of https://www.knhsnoordholland.nl/

Regio Noord-Holland is niet de enige regio, waar een ambitieuze deelnemer van ‘Geef de jeugd een stem’, actief wordt. In Regio Utrecht gaat Luz-Elena Eikelenboom haar bijdrage geven aan een project in de regio. Ook in Regio Overijssel is de eerste kennismaking onlangs geweest. In Regio Zuid-Holland heeft de jeugd al langer een stem via bestuurslid Anton Dortland (ook deelnemer ‘Geef de jeugd een stem’) en Jong KNHS Zuid-Holland. In Regio Zeeland is dit ook al via bestuurslid jeugdzaken Marit Louwerse. Ook zij deed mee aan ‘Geef de jeugd een stem’.

De meerderheid van de KNHS-leden is onder de 25 jaar. Het doel is om in 2022 in nog meer regio’s jeugdleden hun bijdrage te laten geven vanuit ‘Geef de jeugd stem’. Er staan nog meerdere deelnemers te trappelen om in actie te komen en vanuit het Platform Young Leaders wordt er ook graag meegedacht met verenigingen en regio’s.

Wil je als regio of vereniging die leden een stem geven en  in contact komen met één van de deelnemers uit ‘Geef de jeugd een stem’? Stuur dan een mail naar youngleadersprogram@knhs.nl. Ook als er al een jeugdlid actief is binnen jouw regio en/of vereniging, kan je zeker mailen om hen aan te melden voor de nieuwe ‘Geef de jeugd een stem’ groep. Deze zal nog in 2022 gaan starten.

 

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
    Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag