­ Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch - KNHS

Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch

Geplaatst op 11 maart 2023 in Dressuur & Para

Dinja van Liere (Uden) is vanmiddag op de tweede plaats geëindigd in FEI wereldbekerwedstrijd dressuur bij The Dutch Masters – Indoor Brabant. Van Liere moest dit keer haar meerdere erkennen in wereldkampioene Charlotte Fry en haar hengst Glamourdale. Van Liere gaat als nummer 3 in de eindstand van het wereldbekerklassement naar haar eerste wereldbekerfinale van 4 tot en met 8 april. Thamar Zweistra is de tweede amazone van TeamNL die zich plaatst voor de finale in Omaha. Het wordt de tweede finale voor de Zeeuwse. Marieke van der Putten werd vijfde in de wereldbekerwedstrijd en maakt nog een kans op een startbewijs voor de finale.

Het was een mooie strijd tussen Dinja van Liere en Charlotte Fry in de Kür op Muziek van The Dutch Masters – Indoor Brabant. De Britse wereldampioene Fry, die in Noord-Brabant woont en werkt, won met ruim drie procent verschil. Toch reed de wereldkampioene niet foutloos. Dat gold ook voor Van Liere, wiens toppaard Hermès N.O.P. wat spanning opbouwde in de proef en daarmee wat foutjes maakte. “Ik had Hermès N.O.P. net wat te scherp vanuit de warming-up. Dat was wat het probleem in de proef. Als er veel publiek is zoals vandaag, dan wordt Hermès N.O.P. wat over enthousiast. Ik ben wel heel blij met de progressie die we maken.”
Dankzij de tweede plaats in Den Bosch eindigde Van Liere op de derde plaats in de eindstand van het wereldbekerklassement in West-Europa. Van Liere weet echter nog niet met welk paard ze deelneemt aan de finale van 4 tot en met 8 april in Omaha. “Hermès N.O.P. krijgt nu wat rust en Hartsuijker heeft al even vakantie. Met hem kan ik zo weer aan de gang.“

Marieke van der Putten (Apeldoon) was op de vijfde plaats de nummer 2 van TeamNL. Na de mooie tweede plaats in de Grand Prix met Tørveslettens Titanium RS2 op donderdagavond een prima resultaat voor de amazone van RS2 Dressage. Maandag als de wereldpaardensportbond FEI alles op een rij heeft gezet zal duidelijk worden of Van der Putten zich ook plaatst voor de wereldbekerfinale. Per land mogen maximaal drie combinaties deelnemen en het lijkt erop dat niet alle geplaatste combinaties ook daadwerkelijk deelnemen.
Thamar Zweistra (Schore) is als nummer 8 van de eindstand wel zeker van de finale. Vanmiddag eindigde ze met haar stoere en sterke schimmel Hexagon’s Ich Weiss op plaats 7. Het wordt hun tweede finale op rij.

Bondscoach Alex van Silfhout is tevreden met zes combinaties uit zijn kaders bij de beste 10, zowel in de wereldbekerwedstrijd als op donderdag in de Grand Prix. “In de breedte groeien we nog steeds. Emmelie Scholtens en Kirsten Brouwer waren er dan nog niet eens bij hier in Den Bosch. Ik hoop dat we met drie combinaties naar Omaha mogen. Het is nog even afwachten of Marieke van der Putten een uitnodiging krijgt. Ik ben toch blij hoe we in dit wereldbekerseizoen gepresteerd hebben.”

Uitslag FEI Longines wereldbekerwedstrijd Kür op Muziek, ´s Hertogenbosch
1. Charlotte Fry (GBR), Glamourdale (v.Lord Leatherdale), 86.835%
2. Dinja van Liere (Uden), Hermès N.O.P. (v.Easy Game), 83.375%
3. Isabell Werth (Dui), Emilio 107 (v.Ehrenpreis), 82,760%
4. Benjamin Werndl (Dui), Famoso Old (v.Farewell III), 82.050%
5. Marieke van der Putten (Apeldoorn), Tørveslettens Titanium RS2 (v.Totilas), 81.185%

Klik hier voor de volledige uitslag

Eindstand FEI wereldbeker dressuur, West-Europese League
1. Isabell Werth (Dui), 74 pnt
2. Ingrid Klimke (Dui), 72 pnt
3. Dinja van Liere (Uden), 70 pnt
8. Thamar Zweistra (Schore), 55 pnt

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023