­ Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance - KNHS

Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance

Geplaatst op 25 februari 2023 in Endurance

Op het FEI Wereldkampioenschap Endurance in Butheeb is WK-debutante Janneke Schreuder met haar 12-jarige Regies Rebel op de 38e plaats geëindigd. Janneke was de enige Nederlandse deelneemster die de wedstrijd over 160 kilometer wist uit te rijden. De wereldtitel ging naar Nasser Bin Hamad Al Khalifa uit Bahrein. Ook het teamgoud gaat mee naar Bahrein.

Oorspronkelijk stond het kampioenschap voor oktober 2022 op de kalender in het Italiaanse Verona, maar die wedstrijd werd om organisatorische redenen afgelast.
119 ruiters uit 34 landen kwamen aan de start van het vervangende WK in de Verenigde Arabische Emiraten. Voor Nederland vertrokken Iris van der Horst (Smilde), Michelle Nooijen (Wanroij) en Janneke Schreuder (Zeist) met hun paarden naar Butheeb, onder begeleiding van bondscoach Jarmila Lakeman (Warnsveld) en KNHS Teamveterinair Waling Haytema (Oldeholtpade).

13,9 km/uur
Helaas kon de ervaren Iris van der Horst niet van start gaan in het kampioenschap, omdat haar paard Kazan d’Havenne in de training van woensdag niet 100% fit was. Uiteraard gaat het welzijn van de paarden voor en besloot Iris daarom niet van start te gaan.
De 29-jarige Michelle Nooijen ging goed van start met haar 14-jarige Czartowczyk. Helaas moest de combinatie na de vierde lus de strijd staken.
Janneke Schreuder wist in haar eerste kampioenschap de wedstrijd knap uit te rijden. De dierenarts eindigde met haar paard Regies Rebel op de 38e plaats in een gemiddelde snelheid van 13,9 km/uur.

Foto Janneke Schreuder met haar 12-jarige Regies Rebel

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend
    Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023