­ Jesse Drent komt naar de Bixie&Friends dag op 3 mei - KNHS

Jesse Drent komt naar de Bixie&Friends dag op 3 mei

Geplaatst op 29 april 2023

Dat de Bixie&Friends dag op 3 mei in Ermelo een dag is die je niet mag missen als je van pony’s houdt, dat wist je vast al. Om deze dag compleet te maken hebben we ook nog een show en een meet & greet met Jesse Drent geregeld. Een éxtra reden om deze datum in je agenda vrij te houden. De entree en het parkeren is gratis, dus ook als je niet meedoet is de Bixie&Friends dag hét perfecte uitje in de meivakantie. Voor alle kinderen zijn er leuke gratis activiteiten om aan mee te doen. Het ziet er naar uit dat het weer ons niet in de steek laat, dus trommel al je vrienden op en kom naar de Bixie&Friends dag!

Wie is Jesse Drent?
Jesse is begonnen met paardrijden toen hij 8 jaar oud was. Toen hij 12 was kreeg hij zijn eerste eigen pony, Andorra. Na een tijdje kwam hij erachter dat je je aan je paard moet aanpassen en er dus geen standaard manier is om met paarden te werken. Door hiermee bezig te gaan ontwikkelde hij door de jaren heen zijn eigen manier van werken. De leidraad hierin is duidelijkheid en positiviteit.

Jesse: "Ik vind het geweldig dat ik met zoveel verschillende paarden mag werken, inclusief mijn eigen geweldige paarden natuurlijk. Ik ben super dankbaar dat ik met mijn werk zoveel mooie locaties heb mogen bezoeken, veel mensen ontmoet en met geweldige paarden te maken heb gekregen. Voor mij is het belangrijk om altijd open te staan om iedere dag weer te leren. Ieder paard leert me daarom ook weer wat nieuws iedere dag en het is ook aan mij om me aan het paard aan te passen en niet andersom. In mijn ervaring krijg je zoveel terug wanneer je met mensen en paarden werkt op een positieve manier en vanuit daar verder gaat."

Meer weten over Jesse? Lees het interview met Jesse en Matt Harnacke in de nieuwste Paard&Sport.

Wil je Jesse aan het werk zien met Macho en Antares en Jesse ontmoeten tijdens een meet & greet? Jesse is ook onze gast jury bij de ponyversierwedstrijd! Zorg dan dat je de Bixie&Friends dag niet mist op 3 mei op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Voor wie is de Bixie&Friends dag?
De Bixie&Friends dag is voor kinderen met een eigen pony en kinderen met een manegepony. Heb je geen beschikking over een pony? Ook dan ben je van harte welkom! We beloven je dat je je niet hoeft te vervelen.

Kinderen kunnen gratis deelnemen aan de volgende activiteiten: Paardentaart maken (vergeet je bakblik niet!) Schminken, Springkussen, Kleurwedstrijd en buttons maken (in de Bixie&Friends tent), Show van Jesse Drent om 12.30 uur en natuurlijk de Meet & Greet met Jesse Drent.

Natuurlijk kan je ook een kijkje nemen bij de Bixie&Friends rubrieken en de Ponyversierwedstijd. Ga gezellig shoppen in het kleine maar gezellige strodorp. Vergeet niet een gratis Bixie&Friends poster te halen in de Bixie&Friends tent! Ben je een boekenfan? Laat dan je favoriete paardenboek signeren door Evelien van Dort. Je vindt Evelien ook in de Bixie&Friends tent.

Doe je mee? op www.knhs.nl/bixiefriendsdag vind je de startlijst.

Rubrieken en activiteiten
Op de Bixie&Friends dag worden de nieuwe Bixie&Friends Proeven en Parcoursen verreden in de disciplines dressuur, springen en eventing. Deze proeven en parcoursen vind je in het Bixie&Friends Proevenboekje (verkrijgbaar via de vereniging, manege of Agradi) en in Mijn KNHS.

Naast de Bixie&Friends Proeven en Parcoursen kon ingeschreven worden voor de volgende onderdelen:

 • Springles
 • Dressuurles 
 • Bixie&Friends Spel
 • Working Equitation les
 • TREC les
 • Voltige les
 • Pony versierwedstrijd

Kijk voor alle informatie op www.knhs.nl/bixiefriendsdag.

 

De Bixie&Friends dag is Powerd bij Horka.

De Bixie&Friends dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. 

Categorie: Bixie&Friendsdag 2023

Ander Nieuws

 • Almelose Jaap Pont gaat naar huis met eerste KNHS Golden Star-award
  Almelose Jaap Pont gaat naar huis met eerste KNHS Golden Star-award
 • KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
  KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
 • 100 Jaar KNHS: Vrijwilligers onmisbaar voor de paardensport!
  100 Jaar KNHS: Vrijwilligers onmisbaar voor de paardensport!