­ Kirsten Brouwer wint eerste onderdeel ZZ-Zwaar - KNHS

Kirsten Brouwer wint eerste onderdeel ZZ-Zwaar

Geplaatst op 26 mei 2023 in Dressuur & Para

Kirsten Brouwer is sterk begonnen aan het KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar, presented by Hengstenstation Van Uytert. Met de merrie Lightning Star (v. Ferguson), waarmee Kirsten eerder uiterst succesvol was bij de jonge paarden, reed ze in het eerste onderdeel de hoogste score van 73,666% bijeen.

Kirsten Brouwer is verrast als we haar feliciteren en vragen om een reactie. “Oh, echt? Heb ik gewonnen? Dat wist ik helemaal niet”, vertelt Kirsten lachend die drukke dag heeft doordat ze vandaag naast Lightning Star ook twee paarden rijdt in het kampioenschap Lichte Tour. “Ik ben super blij en Lightning Star heeft echt weer de vorm te pakken. Ik heb haar voor dit kampioenschap twee keer in het ZZ-Zwaar gestart, dat ging echt nog niet top en was weer een beetje inkomen. Ze heeft de hele winter geen courcours gelopen en is nu ze weer een beetje regelmatig meegegaan”, vervolgt Kirsten die de zevenjarige Ferguson-dochter als zesjarige naar de overwinning reed in de Pavo Cup en op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden brons won bij de vijfjarigen.

Lekker proefje
“Vorige week hebben we WK-selectie gereden en Lightning Star groeit er echt weer in. Het is heel fijn om nu zo’n meerdaagse op het NK te rijden en we konden gisteren al een keer trainen. Toen voelde ze al super goed en vandaag stond er heel fijn aan. Ik heb een lekker proefje kunnen rijden en zat echt te genieten. Er zaten echt nog wel wat slingertjes in maar dat is wel een beetje zeuren want ze is nog zo jong en onervaren.”

Dinja van Liere en Febe van Zwambagt
Dinja van Liere staat na dit eerste onderdeel op de zilveren positie. Haar proef met de hengst Lowlands (v. Millennium) werd beloond met 72,142%. De derde combinatie die boven de 71% scoorde was Febe van Zwambagt met Le Vermont (v. Le Vivaldi). De kampioenen van het Z2 van de KNHS Indoorkampioenschappen van afgelopen maart reden naar 71,476%.

Uitslag Hengstenstation Van Uytert ZZ-Zwaar 1e onderdeel:
1. Kirsten Brouwer (Gameren) - Lightning Star (v. Ferguson), 73.666%
2. Dinja van Liere (Uden) - Lowlands 3 (v. Millenium), 72.142%
3. Febe van Zwambagt (Bergharen) - Le Vermont (v. Le Vivaldi), 71.476%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Kirsten Brouwer met Lightning Star Foto: Digishots

 

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders