­ KNHS Talentendag 2023 op 22 augustus in Ermelo - KNHS

KNHS Talentendag 2023 op 22 augustus in Ermelo

Geplaatst op 04 mei 2023

Op dinsdag 22 augustus vindt op het NHC in Ermelo de jaarlijkse KNHS Talentendag plaats. Tijdens deze dag worden talentvolle combinaties in de disciplines springen, eventing, dressuur en para dressuur gescout, die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders.

De combinaties die door de selectie komen, worden voor een jaar lang opgenomen in het KNHS Talentenplan en volgen vanaf de wintermaanden de Nationale Beloften trainingen. De selectie tijdens de KNHS Talentendag wordt gemaakt door de bondscoaches en de toptrainers uit het KNHS Trainersplatform. De afgelopen jaren werden de combinaties tijdens de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene en Ambassadrice van het KNHS Talentenplan Anky van Grunsven, WK individueel Bronzen medaillewinnares Dinja van Liere, WK medaillewinnaar team zilver en individueel Brons Maikel van der Vleuten, Olympiërs Hans Peter Minderhoud, Merel Blom, Adelinde Cornelissen en Elaine Pen.

Deelname criteria

Om deel te kunnen nemen aan deze dag dienen ruiters te voldoen aan een aantal criteria. Deze zijn vastgesteld door het college van KNHS-bondscoaches en per discipline vastgelegd in deelnamenormen. Deze deelnamenormen vind je hier. Voldoet een ruiter met meerdere paarden en/of pony’s aan de deelnamenormen dan is aan de ruiter de keus met welk paard of welke pony hij/zij op de KNHS Talentendag start. Ook als een ruiter voor verschillende disciplines is geselecteerd, wordt gevraagd om zelf een keuze maken. De inschrijving verloopt via Mijn KNHS. Inschrijven kan tot twee weken voor aanvang, daarna kan de inschrijving alleen nog in behandeling worden genomen als de aantallen het toelaten.

De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en deze dag is vrij toegankelijk voor toeschouwers. De combinaties die 22 augustus geselecteerd worden maken vanaf 1 oktober deel uit van het KNHS Talentenplan. Zij worden uitgenodigd om mee te doen aan de Nationale Beloften trainingen. De ruiters/amazones krijgen daarnaast de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend, waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

Klik hier voor meer informatie over de KNHS-Talentendag en het volledige programma van de nationale beloften seizoen 2023-2024.

Foto: Arnd.nl

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders