­ KNHS Young Leaders in gesprek met KNHS directeur Patrice Assendelft. - KNHS

KNHS Young Leaders in gesprek met KNHS directeur Patrice Assendelft.

Geplaatst op 13 januari 2023

De toekomst van de paardensport en wat er speelt bij jongeren: deze twee onderwerpen stonden centraal tijdens het gesprek tussen een vijftal (oud-) deelnemers van het opleidingstraject ‘Geef de jeugd een stem’. De jonge generatie staat letterlijk aan het roer van de toekomst van de paardensport, daarom wil KNHS hen erbij betrekken. Zo is het initiatief ontstaan vanuit de KNHS om dit traject te starten.

Kritische vragen en slimme oplossingen

Kritische vragen, slimme oplossingen en een bak aan motivatie, dat schetst het gesprek van afgelopen week. De Young Leaders van ‘Geef de jeugd een stem’ (GDJES) denken mee over de toekomst van de paardensport, zij presenteren hun ideeën om de paardensport nog leuker te maken. Young Leader Jo-elle Jorissen vertelt erover: “Wij hebben als representatieven een super fijn down-to-earth gesprek gehad met onze nieuwe directeur Patrice Assendelft. Waarin paardenwelzijn, gelijkheid tussen ruiters en algehele verduurzaming van de paardensport centraal stond. Geweldig dat de jeugd op deze manier een stem krijgt!”

Het KNHS Young Leaders Program: Geef de jeugd een stem

Het opleidingstraject vanuit het KNHS Young Leaders Program bevat diverse interessante masterclasses van onder andere bekende bestuurders uit de paardensector. In totaal duurt het traject 2 jaar, waarna een mogelijkheid volgt om je aan te sluiten bij het Platform Young Leaders. Naast het leren over besturen, organiseren en presenteren, breid je ook je netwerk ontzettend uit. Als jongere generatie praat jij met elkaar én met de KNHS over de toekomst van de paardensport. Zo biedt het ook unieke mogelijkheden om binnen de KNHS aan het werk te gaan en zélf de paardensport te verbeteren.

Fenne van Dijk (Platform Young Leaders): “Wij hebben onze standpunten van het platform voorgesteld aan Patrice die hier erg enthousiast over was. Hiermee hebben wij veel motivatie gekregen voor onze toekomstige samenwerking.”

Vervolgstappen: samen verder groeien

Niemand kan er omheen, de wereld is ontzettend aan het veranderen. Daar moet ook de paardensport in mee. Jamie Hanoulle (Young Leaders GDJES) benadrukt: “Samen moeten we ervoor zorgen dat de paardensport zich blijft ontwikkelen. Daarin heeft de KNHS een grote rol. En met dit gesprek laten ze zien open te staan voor input om samen de toekomst van de paardensport vorm te geven. En dat is fijn!”

Wat het vervolg is? Dat vroeg Young Leader Thessa van der Land zich ook af: “Patrice was duidelijk enthousiast over onze presentatie. Hij stelde kritische vragen en was erg open. Dat zorgde voor een interessant gesprek. Patrice sloot af met de vraag of wij open stonden voor een vervolgafspraak om hier stappen in te zetten. Ons antwoord? Ja natuurlijk!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het KNHS Young Leaders Program: Geef de jeugd een stem? In voorjaar 2023 gaat de inschrijving voor de nieuwe ronde van dit opleidingstraject van start. Meer info: YLP: Geef de jeugd een stem - KNHS

 

Categorie: Young Leaders Program, Geef de jeugd een stem

Ander Nieuws

  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
  • Week van de Official: Springjurylid Jan de Vries neemt afscheid
    Week van de Official: Springjurylid Jan de Vries neemt afscheid