­ KNHS zoekt nieuwe voorzitter Springforum - KNHS

KNHS zoekt nieuwe voorzitter Springforum

Geplaatst op 29 maart 2023

Roy van den Hoogen is binnenkort negen jaar actief in het KNHS Springforum, en daarmee zit de maximale termijn van de huidige voorzitter er op. De KNHS is daarom op zoek naar een nieuwe forumvoorzitter voor de discipline springen.

Roy van den Hoogen is sinds de introductie van de disciplinefora in 2014 betrokken bij het springforum. Na het afscheid van Joffra Schaap-Greve als voorzitter, nam Roy deze rol met veel passie en kunde over. Helaas zit nu zijn maximale zittingstermijn er op. Van den Hoogen “Na negen jaar in het springforum, waarvan drie jaar als voorzitter, zitten mijn termijnen erop en zal ik binnenkort het voorzitterschap overdragen. Voor mij was dit een leerzame tijd waarin ik altijd het gevoel gehad heb echt iets te kunnen bijdragen aan onze mooie discipline. Het is niet altijd makkelijk om een balans te vinden tussen commerciële wedstrijdorganisaties en verenigingen, belangen van amateurs versus professionals en tussen de KNHS en de sporters. Maar met altijd in het hoofd dat welzijn voorop staat en dat voor ons als bond de jeugd de toekomst heeft, denk ik dat we grote stappen vooruit hebben gezet. Ik ben ervan overtuigd dat het forum, met straks een nieuwe voorzitter, binnen onze sport het verschil kan maken door met de voeten in de klei te staan, een luisterend oor te zijn met de focus op welzijn en sportinnovatie.” De KNHS is Roy zeer veel dank verschuldigd voor zijn enorme inzet.

 

Word jij de nieuwe voorzitter van het KNHS Springforum?
Wij zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter voor het KNHS Springforum. Een hele leuke en uitdagende vrijwilligersfunctie. Heb je veel ervaring in en kennis van de springsport, ben je een  charismatische leider en wil jij samen met de overige forumleden mee helpen aan een duurzame toekomst van de springsport in Nederland? Past dit bij jou en herken jij jezelf in deze profielschets? Dan zien wij jouw aanmelding graag tegemoet. Voor meer informatie en voor aanmelding kun je contact opnemen met het directiesecretariaat via directiesecretariaat@knhs.nl. Aanmelden voor deze functie kan tot 15 mei 2023.

 

Meer weten over het KNHS Springforum?
Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. Daar wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels uitgedacht. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Het Springforum wordt vanuit de KNHS werkorganisatie ondersteund door disciplinespecialist Antoinet Berkhoff-Garrits. De leden van het springforum zijn afkomstig uit de verschillende regio’s van de KNHS en een afgevaardigde van de FNRS. De forumleden bekleden verschillende functies binnen de springsport. Dat varieert van ruiters, officials, ondernemers, instructeurs, parcoursbouwers tot organisatoren. Lees hier meer.

 

 

 

 

Ander Nieuws

  • Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
    Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
  • KNHS bij commissiedebat Den Haag over transport van paarden tijdens warme dagen
    KNHS bij commissiedebat Den Haag over transport van paarden tijdens warme dagen
  • Nederlandse afvaardiging voor WK Voltige jeugd bekend
    Nederlandse afvaardiging voor WK Voltige jeugd bekend