­ Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program - KNHS

Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program

Geplaatst op 31 maart 2023

Deelnemen aan KNHS Young Leaders Program is nog meer tijd doorbrengen met de paarden en aan de slag gaan met je eigen vaardigheden. De YLP coaches begeleiden de Young Leaders hierbij, maar werken natuurlijk ook aan hun eigen ontwikkeling.

Dinsdag 28 maart was er een YLP coachbijscholing bij Stal 't Kabel met Barbara Wielders in gesprek over diversiteit in (opvoed)kaders en het coachen en begeleiden van kinderen en jongeren. Erna was er ook een kijkje achter de schermen van het KNHS Young Leaders Program bij Stal 't Kabel onder leiding van Ingrid Huisman. Stal ’t Kabel biedt het KNHS Young Leaders Program nu zes jaar aan en ziet kinderen echt ontwikkelen in het programma. De kinderen volgen elke acht weken een andere badge en leren zo van alles over de paarden en ontwikkelen ook hun eigen vaardigheden op het gebied van organiseren, communicatie en samenwerken.

Ingrid: “Sommige kinderen starten aan het programma als stille, onzekere personen of vinden de paarden nog een beetje spannend. Later horen we dan via hun ouders dat de school gezien heeft dat hun dochter/zoon ineens initiatief toont in de klas of niet meer angstig is om voor de klas te staan. Kinderen kunnen echt zichzelf zijn bij de paarden en het is mooi deze ontwikkeling mogelijk te maken.”

Na de rondleiding gingen de YLP coaches met elkaar in gesprek over diverse casussen. Zeer waardevol om samen in gesprek te gaan, te leren van elkaar en samen te blijven ontwikkelen.

Wil je meer weten of benieuwd welke sportaanbieders het KNHS Young Leaders Program aanbieden? Kijk dan op https://www.knhs.nl/youngleadersprogram/.

 

 

Categorie: Young Leaders Program

Ander Nieuws

  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
  • De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders
    De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders
  • 14 juni online inspiratiesessie KNHS Young Leaders Program
    14 juni online inspiratiesessie KNHS Young Leaders Program